Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

18 sep.

22 sep.

05:00

00:00

Lidingöbron

Sätt cykelrekord över bron

Motion

Hjälp oss slå rekord för antalet cyklar över Lidingöbron. Den 18–22 september mäter vi hur många som cyklar över bron. Häng med du också.

Rekordförsöket är Lidingö stads bidrag till den europeiska mobilitetsveckan och satsning på att göra resor till och från ön mer hållbara.

Vid sex tidigare tillfällen har vi mätt antal cyklar över bron (i båda riktningarna) och det är det tidigare rekordet vi nu ska försöka bräcka: (21 567 cyklar juni 2021).

Mätningen börjar under natten till måndag och avslutas på fredag kväll den 22 september.

Gratis cykelservice

Cykelföretaget MI00 ger gratis cykelservice klockan 7-9 den 21 och 22 september vid Vindarnas tempel. De hjälper till med pumpning, smörjning av kedjor till så många de hinner.

Frukostpåse till alla morgonpigga på fredag

Som slutspurt på cykelveckan delar vi på fredag 22 september mellan klockan 07.00 och 08.00 ut en frukostpåse och ett praktiskt reflexband. Du kan du stanna till vid Vindarnas tempel på väg till eller från Lidingö och hämta en påse.

Här kan du pumpa din cykel

Det finns 7 kommunala cykelpumpar runt om på ön. Välkommen att fylla däcken.

  • Centrum, Bussgatan, bakom busshållplatsen mot Ropsten
  • Rudboda, i korsningen med Bosövägen
  • Rödstugevägen, vid busshållplatsen Sticklinge skola
  • Lidingövallen, längs gång- och cykelvägen mot Kyrkviken
  • Skärsätra station
  • Dalénum, AGA-torget

Europeiska mobilitetsveckan

Under veckan 18-22 september är Lidingö stad och nära 3 000 andra städer och kommuner I Europa engagerade i att förändra människors levnadsvanor mot större rörlighet, mer åkande med kollektivtrafik och andra rena, smarta transportlösningar. Projektet heter Europeiska mobilitetsveckan och temat för i år är “Spara energi”.

Arrangör

Lidingö stad

Till toppen av sidan