Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

22 nov.

14:00

20:00

Lidingö stadshus

Tillsammans för ett bättre välbefinnande

Alla

Lidingö stad bjuder in till en dag där vi sätter fokus på välbefinnande. Den 22 november kan du ta del av en mässa med olika aktörer som jobbar tillsammans för ett bättre välbefinnande. Och du kan även ta del av inspirerande föreläsningar.

Inspirerande föreläsningar

  • Vi måste våga prata om hur vi mår om vi vill förebygga psykisk ohälsa! – Linus Thörnblad
  • Fuck psykisk ohälsa: vägen till bättre mående – Therese Albrechtson

Båda föreläsningarna äger rum i stadshuset, Gustaf Dalénsalen, klockan 17.30–20.00. Det är gratis och du behöver inte anmäla dig, det är först till kvarn som gäller. Dörrarna öppnar klockan 17.00. Föreläsningarna kommer även direktsändas digitalt.

Direktsändning av föreläsningarna digitalt Länk till annan webbplats.

Linus Thörnblad

Föreläsningen Vi måste våga prata om hur vi mår om vi vill förebygga psykisk ohälsa!

Vid 25 är Linus Thörnblad en av världens bästa i sin sport: höjdhopp. Plötsligt försvinner han bort från rampljuset. Detta på grund av psykisk ohälsa. Vid den här tiden saknas det förebilder. Det finns ingen idrottare som tidigare har pratat offentligt om psykisk ohälsa och ämnet är heller inget som medierna skriver om. Tio år senare är Linus frisk.

I föreläsningen berättar Linus om sin psykiska ohälsa och hur den har påverkat honom samt hur han har tagit sig igenom detta. I dag hjälper han stora organisationer, företag och viktiga instanser i vårt samhälle att prata om och bättre förstå vad psykisk ohälsa innebär.

Direktsändning av föreläsningarna digitalt Länk till annan webbplats.

Therese Albrechtson

Föreläsningen Fuck psykisk ohälsa: vägen till bättre mående

Du måste sluta med medicinerna, din mage klarar det inte, så lät läkarens dom då Therese Albrechtson ännu en gång sökt akut hjälp. Länge levde hon i konstant stress – jobb, ständig uppkoppling, snabbmat, oro och lite sömn. Med åren kom både fysiska och psykiska varningssignaler som hon motade bort med ännu fler mediciner. Till slut tog det stopp.

I föreläsningen blandar Therese lättsamma och roliga storys i kombination med konkreta verktyg. Utifrån vetenskap och egen erfarenhet visar hon hur du skapar en sund helhet av jobb, kost, motion, återhämtning, mental träning, självledarskap och relationer. Therese inspirerar till en positiv inställning till livet, att tro på sig själv, att ideligen se möjligheter i stället för hinder samt att hitta det man brinner för. Hon visar hur du går från ord till handling för ett mer välmående liv.

Direktsändning av föreläsningarna digitalt Länk till annan webbplats.

Olika aktörer på plats i stadshuset

Passa även på att besöka mässan i stadshuset, A-hallen. Klockan 14.00–17.00.

Från staden medverkar medarbetare från äldreomsorg, skuld- och budgetrådgivare, personligt ombud, elevhälsa, ungdomsmottagningen, fältkuratorer och socialpsykiatrin (Alf, Delta och Ciceronen).

Medverkar gör bland annat Lidingö Kvinnojour, Zonta, Svenska kyrkan, Mind, Aktiv skola och räddningstjänsten (polis och brandkår). Ingegerd Smedensjö och Aktiv skola bjuder även på korta föredrag.

Fokus på barn och unga

Staden erbjuder än fler föreläsningar på temat välbefinnande.

23 november klockan 18.00–19.00 kan du lyssna på föreläsningen Säkerhet på nätet med Sumar Kolli från Aktiv skola. Föreläsningen bidrar till att höja medvetenheten hos både barn, unga och vuxna för att tidigt upptäcka och förebygga grooming och mobbning.

Föreläsningen Säkerhet på nätet

Vid fem tillfällen under december – januari erbjuder vi föreläsningen Stötta ditt barn i motgång med Kristina Bähr, barnläkare och författare. Hon berättar hur du som vuxen kan tänka för att vara ett stöd för ditt eller dina barn när barnet möter motgångar eller hinder i sin vardag.

Håll utkik i evenemangskalendern!

Arrangör

Lidingö stad

Tillgänglighet

  • Rullstolsanpassad toalett
  • Rullstolsanpassad entré och lokal
Till toppen av sidan