Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela
Bild från utställningen visar hus, leksaker och mamma Mu. 

20 apr.

11 jun.

08:00

17:00

Lidingö stadshus

Utställning Bok och lek

Barn

Den 20 april till 11 juni är alla barn och barnboksläsare välkomna till utställningen Bok & lek i Lidingö stadshus.

I miljöer hämtade från böckernas värld kan barn och deras vuxna dela mysiga och roliga lässtunder. Här kan du exempelvis se hur Mamma Mu har det, hälsa på hos De brokiga, titta in i Lilla syster Kanins glänta eller sitta vid Pettson & Findus stuga och läsa en bok.

Läsupplevelser och lek

Utställningen är främst inriktad på läsupplevelser men ger också möjlighet att leka. Här får du en inspirerande och lekfull introduktion till några av landets mest omtyckta barnböcker, skrivna av författarna Maria Jönsson, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Ulf Nilsson, Sven Nordqvist, Pernilla Stalfelt, Helena Willis, Martin Widmark, Jujja Wieslander och Stina Wirsén.

Utställningen pågår till och med den 11 juni och är gratis. Den tillhandahålls av barnutställningar.nu och är ett samarbete med förlagen Bonnier Carlsen, Rabén & Sjögren och Opal förlag med syfte att producera turnerande barnutställningar för bibliotek och muséer runt om i landet.

Lidingö förskolor språkar

Bok & lek ställs ut som en del av Lidingö förskolor språkar, en satsning för att stärka det språkutvecklande arbetet i Lidingös förskolor, och är ett samarbete mellan Lidingö stadsbibliotek, ArtLab, kulturavdelningen och Lidingös förskolor.

Öppettider

  • Måndag–torsdag: 10.00–20.00
  • Fredag: 10.00–18.00
  • Lördag: 11.00–16.00
  • Söndag: 12.00–15.00

Avvikande öppettider Länk till annan webbplats.

Arrangör

Lidingö stad

Tillgänglighet

  • Rullstolsanpassad entré och lokal
Till toppen av sidan