Skriv ut
Dela

Premiär för Glasmenageriet på Sagateatern

Mitt i högsommarvärme, studentfiranden och skolavslutningar ställer sig fyra av Sagateaterns skådespelare på scen med en drömlik berättelse om brustna förhoppningar. På lördag har Glasmenageriet premiär och det utlovas högkvalitativ teaterkultur av bästa sort.

Sedan i höstas har eleverna vid Sagateatern och regissör Love Kahnlund arbetat med manuset till Tennessee Williams berömda Glasmenageriet. Tillsammans har de skapat en teaterupplevelse som utspelar sig i den amerikanska Södern till tonerna av 60-talets soulballader. Nu är det snart dags för premiär och regissören beskriver pjäsen som drömlik med en bra mix av humor och allvar.

– Det är i grunden ingen komisk pjäs, men det djupa allvaret lättas hela tiden upp av ljusa glimtar. Är man sugen på närproducerad högkvalitativ teaterkultur av bästa sort, ska man inte missa det här tillfället, säger Love Kahnlund.

Delar av ensemblen har varit aktiv i Sagateatern i mer än tio år och har bland annat tagit sig an Shakespeare, Dickens, Molière och Loreca. Nu är det alltså dags för ännu en klassisk herre. 

– Tennessee Williams skriver på ett rätt tidlöst sätt samtidigt som han sätter in sin historia i en tydlig historisk epok, nämligen 30-talet. Ändå känns den inte fast i just sin tidsepok, så därför har vi valt att leka med tidsmarkeringarna och slängt in en hel del glimtar av 50- och 60- talen och även vår egen tid, berättar Love Kahnlund.

Totalt blir det fem föreställningar av pjäsen som Williams skrev 1944 och som blev författarens stora dramatiska genombrott.

Medverkande

Emma Goldfinch
Ludvig Palmheden
Sissel Hägerstrand
Felicia Willebrand

Föreställningar

9/6 kl 19:00
10/6 kl 15:00
13/6 kl 19:00
14/6 kl 19:00
16/6 kl 19:00


Biljetter

sagateatern@lidingo.se


Pris

Vuxna: 80kr
Barn/ungdom/pensionär: 40kr

Plats

Sagateatern, Sagavägen 6, Lidingö

 

Till toppen av sidan