Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Årets unga företagare prisades

Tisdagen den 1 juni hölls den årliga prisutdelningen inom Ung företagsamhet på Hersby gymnasium. Stort grattis till Årets UF-företag, Be Aware UF och till M66 UF som tog hem priset för Årets marknadsföring.

Prisutdelning inom Ung företagsamhet på Hersby gymnasium

Från juryn: Matias Palm-Jensen (längst till vänster), Malin Rosenqvist (längst till höger) Årets UF-företag, Be Aware UF: Sara Glückman (Vd), Benjamin Borsos (ekonomiansvarig), Daniel Flores (försäljningsansvarig), Sofia Sternius (produktansvarig), (saknas på bilden Hanna Stokki, marknadsansvarig)

Genom Ung företagsamhet får gymnasieelever möjlighet att starta och driva UF-företag under ett år. En extern jury bestående av Matias Palm-Jensen (ordförande), Malin Rosenqvist, Agneta Zetterwall och Fredrik Westerman har följt elevernas prestationer under året och läst deras årsredovisningar för att slutligen kora vinnarna i de två kategorierna Årets UF-företag och Årets marknadsföring.

─ Att ta emot priset för bästa UF-företag känns helt fantastiskt! Tillsammans har vi för första gången fått testa på hur det är att vara entreprenörer och vi har lärt oss väldigt mycket. Alltifrån hur man tar fram en helt ny produkt till hur man marknadsför den på bästa sätt. Det har varit ett tufft år med Corona och det här priset är en bekräftelse på hur bra vi lyckats med vårt företag och på allt hårt arbete vi lagt ner, säger Sara Glückman från UF-företaget Be Aware.

Årets UF-företag - Be Aware UF - Juryns motivering

"Passionen och viljan att förmedla känns, på riktigt. I den proffsiga och snygga årsredovisningen får man en tydlig bild av helheten med tidslinje, höjdpunkter, erfarenheter och lärdomar. Organisationens sammansättning är genomtänkt och skapar rätt fokus med resultatet att målen överträffas. Ett företag vi själva skulle velat vara del i."

Årets Marknadsföring - M66 UF - Juryns motivering

"Marknadsföring utan budget är en av UF-företagandets svåraste delar, men vinnaren visar att ingenting är omöjligt! Personligheten, modet att söka konstnärlig hjälp och en oemotståndlig reklamfilm i tuff konkurrens ger att Årets pris för Bästa Marknadskommunikatör går till M66."


Har du frågor eller vill bli rådgivare åt ett UF-företag?

Intresset för att starta företag, så kallat UF-företag, i skolan är rekordstort. Hersby gymnasium söker därför företagare som eleverna kan ha som bollplank. Syftet är att de ska kunna jämföra sina skolföretag med riktiga företag, få inblick i näringslivet och tillgång till kontakter. Har du frågor om Ung företagsamhet på Hersby gymnasium eller är intresserad av att bli rådgivare, kontakta gärna Monika Öman, legitimerad lärare, samordnare ekonomiprogrammet och ansvarig lärare för UF på Hersby gymnasium.
E-post: monika.oman@lidingo.se

Till toppen av sidan