Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Att handla lokalt ger många fördelar

I takt med att samhället öppnar upp allt mer och fler återvänder till sina arbetsplatser är det viktigt att vi fortsätter stötta lokala affärer och serviceföretag på Lidingö. Det menar Katarina Palmstierna, ordförande i Lidingö näringsliv, som här svarar på några frågor om vad det har för betydelse att handla lokalt.

– Det är viktig att Lidingöbor fortsätter handla och köpa tjänster på ön, så att våra företag överlever och kan leverera den handel och de tjänster som man vill ha på nära håll i vardagen. Det är också viktigt att företagen på ön handlar av varandra i den mån det går, vilket ger kortare och snabbare distributionstider samt att det sparar på miljön, säger hon.

Vilka är fördelarna med att handla lokalt?

– Som Lidingöbo får jag all service jag behöver i mitt vardagsliv, utan att behöva åka över bron. Jag får närhet och trygghet i vardagen samt en bättre service, säger Katarina Palmstierna.

Hur har det lokala näringslivet ställt om för att möta sina kunder efter pandemin?

– Näringslivet har skapat starka relationer med sina kunder och företag under pandemin. Ett nytt beteende har skapats på så sätt att man handlar allt på ön och detta lär fortsätta även efter pandemin. Många Lidingöbor vill inte åka över bron om de inte måste och dessutom vill allt fler jobba här på ön. Ju mer vi Lidingöbor handlar lokalt, desto mer växer företagen och dess anställda vilket medför att allt fler kan jobba på ön, säger hon.

Till toppen av sidan