Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

De hjälper fler in på arbetsmarknaden

Hallå där Anna Skagersten, chef för enheten arbetsmarknad, bostad och integration, som hjälper Lidingöbor som står utanför arbetsmarknaden till jobb och sysselsättning.

Anna Skagersten, chef för enheten arbetsmarknad, bostad och integration

Anna Skagersten, chef för enheten arbetsmarknad, bostad och integration

Vad är ert uppdrag och på vilket sätt bidrar ni till en bättre arbetsmarknad?

−Vi stöttar Lidingöbor som står långt ifrån arbetsmarknaden till arbete och sysselsättning. Vi hjälper också arbetsgivare inom både offentlig och privat verksamhet att hitta arbetskraft med rätt kompetens och förmedlar sommarjobb till öns ungdomar. Man kan se oss som en länk mellan arbetssökande, Arbetsförmedlingen och arbetsgivare där vårt uppdrag går ut på att matcha ihop rätt personer med varandra. Under 2018 lyckades vi genom nära samverkan med olika verksamheter inom staden och lokala företagare hjälpa 120 Lidingöbor till arbete.

Vilket stöd ger ni Lidingöbor som står långt från arbetsmarknaden och hur stöttar ni arbetsgivarna?

−Vi erbjuder jobbstöd vilket innebär att vi matchar våra klienters kompetens med olika former av anställningar, ger stöd och vägledning i hur man skriver CV och personligt brev med mera. Som arbetsgivare kan du få hjälp med att hitta en kandidat för en praktikplats eller ett ledigt jobb, få stöd och råd kring olika anställningsformer samt hjälp med pappersarbetet och i kontakten med Arbetsförmedlingen.

Hur samverkar ni med öns företagare?

− Vi har i dag en bra kontakt med lokala företagare via stadens arbetsmarknadssamordnare och även ett nära samarbete med stadens näringslivschef. Detta är något vi vill utveckla och förstärka ännu mer. Min förhoppning är att vi ska hitta fler arenor där vi kan samverka med det lokala näringslivet för att hitta nya möjligheter till praktik och anställning.

Vad har du för planer och ambitioner inför framtiden?

− Jag vet att den snabba utvecklingen av arbetsmarknadsenheten har stort stöd både inom staden och från politiskt håll och med det stödet i ryggen ser jag många möjligheter till utveckling. Målet är att utöka verksamheten så att vi kan jobba mer riktat mot nya målgrupper. 

Till toppen av sidan