Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Företagsbesök ska stärka dialogen

För att få en större förståelse och inblick i företagarnas behov och utmaningar genomför näringslivschefen tillsammans med politiker varje år en serie företagsbesök.

På besök hos städföretaget Rozen Clean AB. På bilden syns från vänster: Malin Rosenqvist – näringslivschef, Daniel Källenfors (M) – ordförande i kommunstyrelsen, Malin och Fredrik Elzén – ägare av Rozen Clean AB och Birgitta Sköld (LP) – vice ordförande i  kommunstyrelsen och ordförande i omsorgs- och socialnämnden).

På besök hos städföretaget Rozen Clean AB. På bilden syns från vänster: Malin Rosenqvist – näringslivschef, Daniel Källenfors (M) – ordförande i kommunstyrelsen, Malin och Fredrik Elzén – ägare av Rozen Clean AB och Birgitta Sköld (LP) – vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i omsorgs- och socialnämnden).

–Under 2018 besökte jag tillsammans med kommunalråden ett 15-tal lokala företag inom olika branscher. Det har varit väldigt inspirerande och givande besök som gett en bra inblick i företagarnas behov och utmaningar inför framtiden. Jag ser fram emot flera nya besök under 2019, säger Malin Rosenqvist, näringslivschef.

Snabbare återkoppling från staden är ett av de önskemål som kommit fram i mötena med företagarna. I oktober startades därför en ny svarsgrupp i stadens kundcenter för företagare med handläggare som har ett särskilt fokus på näringslivsfrågor.

–En annan fråga som har kommit upp är rekrytering där vi med vår nya arbetsmarknadsenhet kan stötta företagarna i den processen, säger Malin Rosenqvist.

Företagsbesöken är ett sätt att stärka dialogen mellan staden och det lokala näringslivet och är ett led i arbetet med att utveckla företagsklimatet på Lidingö.

–Företagande är grunden för Sveriges välstånd och är en viktig del av Lidingös samhälle. Genom företagsbesöken får vi i politiken bättre förståelse för företagarnas utmaningar. Det är viktigt att staden skapar goda förutsättningar för öns företagare, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M).

Vill du att vi ska besöka ditt företag?

Kontakta Malin Rosenqvist på e-post: malin.rosenqvist@lidingo.se

Till toppen av sidan