Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Framtiden i fokus på företagarfrukost

Krypto, blockkedjor, Internet of things, AI, sensorer, välfärdsteknik. Ord och begrepp som berättar om en ny tid. Nu arrangerar Lidingö stad ett frukostmöte för öns företagare där framtiden står i fokus.

Illustration kvinna spanar i kikare

En företagarfrukost om teknikens möjligheter men också om dess faror som risken för dataintrång, påverkanskampanjer och ökad sårbarhet.

På frukostmötet den 21 juni inleder Carl Heath, senior forskare på RISE, som belyser de aktuella utmaningar som uppstår i Sverige i brytpunkten mellan industrisamhället och ett digitaliserat kunskapssamhälle. Rise är ett forskningsinstitut med innovationsutveckling och tillväxt i fokus.

Framtidsspaningen sätter begreppen i ett sammanhang och belyser hur det kan påverka näringsliv och samhälle. Det ger också en grund för ett fortsatt panelsamtal med representanter från näringslivet, politiken, tekniken och Lidingö stad.

- Frågor som samtalet är tänkt att krets kring är vad vi behöver göra för att möta den teknikutveckling vi ser? Vilka möjligheter erbjuder teknologin för näringsliv och samhälle? Vilka utmaningar ser vi framför oss? Vilka första steg behöver vi ta för att möta framtiden redan idag, säger Malin Rosenqvist, näringslivschef i Lidingö stad.

Panelen består av kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors, Carl Heath från forskningsinstitutet Rise, Mikael Gustavson, kontorschef på Lidingö Handelsbanken, Lidingö stads utvecklingschef Sara Penje, Ulf Cederin från finanssektorn, Per-Johan Gelotte, it- och digitaliseringschef i Lidingö stad och Felix Soudah, gymnasieelev på Naturvetenskapsprogrammet i Hersby gymnasium.

Tid: Tisdag 21 juni, klockan 08.30-09.30. Frukost serveras på restaurang Pocket mellan kl 08.00 och 08.30.
Plats: Lidingö stadshus, lokal Fjäderholmarna/Storholmen

Anmäl dig till naringsliv@lidingo.se senast den 17 juni. Observera att när du anmäler dig till företagarfrukosten samtycker du till att dina personuppgifter sparas inom ramen för detta evenemang. Så hanterar staden personuppgifter. Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan