Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Hersby gymnasium söker företagare inom techområdet

För att locka fler elever till vidare utbildning inom teknikområdet har Hersby gymnasium startat ett helt nytt teknikprogram. Programmet bygger på ett nära samarbete med det lokala näringslivet och nu söker skolan företagare som vill vara med och bidra med sina erfarenheter. Är du en av dem eller känner du någon inom branschen?

– Genom studiebesök, praktik och inspirationsföreläsningar med företagare som jobbar inom teknikområdet får våra elever med sig ovärderlig kunskap och inblick i branschen. Företagen får i sin tur möjlighet att vara med och forma framtida arbetskraft och kan bidra till att utbildningen ger eleverna den kompetens som näringslivet efterfrågar, säger Helena Swahn Håkansson, biträdande rektor på Hersby gymnasium.

Samarbetet kan handla om inspirationsföreläsningar, studiebesök, praktikplatser eller möjlighet att genomföra sitt examensarbete på företaget.

─ En kontinuerlig kontakt med näringslivet under utbildningen tror vi gör att teknikprogrammet blir mer attraktivt och relevant både för elever och företag. Vår förhoppning och ambition är att samarbetet med näringslivet kommer att öka med tiden och att vi tillsammans kan hitta nya sätt att samverka, säger Helena Swahn Håkansson.

Teknikprogrammet som startade hösten 2022 är högskoleförberedande och ger behörighet att studera vidare på exempelvis KTH (Kungliga tekniska högskolan). Intresset för programmet har varit stort. I år tar man in totalt 16 elever och betydligt fler än så har sökt till teknikprogrammet. Ambitionen är att man till nästa läsår ska dubbla antalet platser.

Är du intresserad?

Kontakta Helena Swahn Håkansson, biträdande rektor, Hersby gymnasium.
E-post: helena.s.hakansson@lidingo.se

Till toppen av sidan