Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lokala jobbspår ska korta vägen till arbete

Med hjälp av kortare branschinriktade utbildningar ska lokala arbetsgivare få tillgång till rätt kompetens och arbetssökande Lidingöbor komma snabbare i arbete. Det är målet med satsningen lokala jobbspår där Lidingö stad tillsammans med Malmö stad och Växjö kommun medverkar.

─ Genom lokala jobbspår rustas arbetssökande för att matcha företagens kompetensbehov och kan på så sätt snabbare komma in på arbetsmarknaden. Jobbspåren riktar sig i första hand till nyanlända och unga utan arbete, men kommer att vara öppna för alla som är inskrivna vid Arbetsförmedlingen och har kontakt med antingen vuxenutbildningen eller stadens arbetskoordinatorer, säger Anna Skagersten, chef för arbetsmarknads-och integrationsenheten.

Jobbspåren kommer att tas fram i nära samverkan med Arbetsförmedlingen, vuxenutbildningen, och lokala arbetsgivare som är med och utformar innehållet i utbildningarna.

─ Vi har regelbundna möten med Malmö och Växjö och vi räknar med att kunna sätta igång ett första försök till jobbspår här på Lidingö så fort vi hittat en arbetsgivare som är intresserad av att vara med, säger Anna Skagersten.

Lidingö stad har ett samverkansavtal med Arbetsförmedlingen och vuxenutbildningen som har blivit uppmärksammat av Arbetsmarknadsdepartementet. De ser även att stadens jobbspårsutredning kan vara till hjälp för andra kommuner i landet.

─ Det är verkligen glädjande att Lidingö blivit utvalda att medverka i projektet lokala jobbspår då det är ett exempel på en konkret satsning för att möta den växande arbetslösheten och företagarnas behov av rätt kompetens, säger Birgitta Sköld (LP) – vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Vill du vara med och ta fram jobbspår för din bransch?

Är du företagare på Lidingö och vill vara med i arbetet med att ta fram ett jobbspår specifikt för din bransch. Genom lokala jobbspår rustas de arbetssökande för att matcha ditt företags kompetensbehov. Låter det intressant? Kontakta stadens arbetsmarknadsenhet,

E-post: arbetsmarknad@lidingo.se

Till toppen av sidan