Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Näringslivsbilen fortsätter att rulla

Coronaviruset gör att många Lidingöbor känner oro för att ge sig ut och handla. Därför fortsätter Lidingö stad att stötta näringslivet genom att låna ut en av stadens bilar för att lokala företagare ska kunna erbjuda hemkörning till kunder. Vi fortsätter också köra hem matvaror till dig som är 70-plussare.

Man står bredvid en vit bil utanför Lidingö stadshus

Chaufför Daniel framför Näringslivsbilen i Lidingö centrum.

Sedan våren 2020 finns möjlighet för företagare på ön att erbjuda Lidingöbor som känner oro för att ge sig ut och handla kostnadsfri hemkörning.

Fortsätter till sista juni

Fram till den 30 juni rullar näringslivsbilen måndag, onsdag och fredag (ej röda dagar) och hämtar upp varor två gånger om dagen, klockan 11.30-12.00 och 14.00-14.30. Genom ett samarbete mellan staden, Lidingö näringsliv och Lidingö centrum kör Näringslivsbilen hem varor från företag på ön, undantagna är varor från mataffärer, restauranger och Systembolaget.

Så här fungerar det

Kunden kontaktar butiken eller företaget som de vill köpa något från, beställer och kommer överens om betalning. Sedan kontaktar butiken eller företagaren Näringslivsbilen, varorna överlämnas och blir hemkörda. Kunden kan till exempel få leverans från flera handlare på ön under samma dag. På så sätt kan Lidingöbor stötta den lokala handeln utan att behöva gå utanför dörren.

Är du företagare och vill delta?

Är du företagare på ön och intresserad av delta i denna hemkörningskedja, kontakta stadens näringslivsservice, e-post: naringsliv@lidingo.se

Matservice för 70-plussare

Är du över 70 år och bor på Lidingö men inte vill trängas i matbutiken under coronapandemin? Staden erbjuder kostnadsfritt att handla mat åt dig varje tisdag och torsdag.

Du ringer staden och säger att du vill få hjälp med handling. Vi tar hand om din beställning, ringer upp dig och kommer överens om vad som ska handlas och ställer varorna utanför din dörr. Självklart ringer vi upp och kollar att du fått dina varor.

Så här gör du:

Ring på 08-731 31 01 mellan klockan 9 och 16 och säg att du är 70+ och vill beställa mat och hemkörning. Vi handlar och levererar till dig på tisdagar och torsdagar.

Till toppen av sidan