Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Näringslivsbilen fortsätter köra i juni

I drygt ett års tid har Näringslivsbilen kört ut varor till Lidingöbor från lokala handlare på ön för att underlätta vardagen i coronatider. I takt med att smittan går ner i samhället och vaccinationerna ökar kommer staden fortsätta erbjuda hemleveranser till och med den 30 juni för att därefter avslutas.

Sedan april 2020 har Lidingö stad i samarbete med Lidingö näringsliv och Lidingö centrum kört den så kallade Näringslivsbilen. Det har varit en möjlighet för företagare på ön att erbjuda Lidingöbor som känner oro för att ge sig ut och handla kostnadsfri hemkörning. Staden har även erbjudit riskgrupper hjälp med att handla matvaror och få dem hemkörda.

Stort intresse

Intresset från både företagare och Lidingöbor har varit stort och leveranser har skett flera gånger i veckan.

Nu när smittan går ner i takt med att allt fler vaccineras är inte behovet lika stort och Lidingö stad kommer därför att avsluta servicen den 30 juni. De kunder som använt den kommer att få information.

Flera handlare erbjuder olika lösningar för kunderna att handla via internet och få varor hemskickade, beställa och hämta upp utanför affären, eller särskilda öppettider för riskgrupper när det är färre folk i butikerna.

Stor satsning

För stadens del har leveransservicen varit en stor satsning där staden har lånat ut en bil och anställt personal som kunnat utföra körningarna som varit uppskattade av många runt om på ön.

– Det har varit mycket positivt att staden tillsammans med näringslivet under ett drygt års tid har kunnat erbjuda den här servicen gratis till Lidingöborna samtidigt som vi på så vis skapat möjligheter för Lidingös handlare att fortsätta sälja och leverera varor för att hålla det lokala näringslivet livskraftigt, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Till toppen av sidan