Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nystartad Företagsakut ska hjälpa lokala företagare

För att ytterligare stötta lokala företagare i coronavirustider har Lidingö Näringsliv, Startup Lidingö och Lidingö stad startat ett nytt samarbete. Genom Företagsakuten kan lokala företagare bland annat få kostnadsfri rådgivning från experter för att tolka myndigheternas krispaket.

Bild på en kvinna och en man som talar i telefon med varandra

Genom Företagsakuten kan lokala Lidingöföretagare få experthjälp via telefon med hur man ska mildra konsekvenserna av coronakrisen. Grafik: Kicki Braun

Många företagare oroar sig över hur de ska få sina bolag att överleva coronakrisen, hur det kommer att bli efteråt samt hur de ska hantera sin verksamhet samtidigt som de behöver sätta sig in i regeringens stödåtgärder.

– Efter att ha varit igång i två veckor hade vi stöttat ett tjugotal företagare på Lidingö. Många företag befinner sig i kris och vi vill göra allt vi kan för att hjälpa till med det mest akuta, men även stötta i att utveckla affärsidéen för att möta nya krav och utmaningar både nu och i framtiden, säger Christina Pihl, verksamhetschef på Startup Lidingö.

Boka rådgivning via hemsida

Alla företag på ön erbjuds kostnadsfri expertrådgivning, praktiskt stöd och hjälp med att tolka myndigheternas krispaket, råd inom kommunikation, finansiering samt ett coachande stöd för den som är VD/ägare.

Frågor kan även röra krishantering, riskminimering, personalneddragningar, varsel, kapitalanskaffning, kommunikation med befintliga kunder samt förhandlingar med finansiärer och banken.

Tillsvidare sker kommunikationen via telefon eller videomöte på avtalade tider. Samtalet är gratis och företagaren bokar en tid med rådgivare från Startup Lidingö via webbplats www.startuplidingo.se Länk till annan webbplats.

Startar 1 april

Företagsakuten startar 1 april. Staden kommer att gå in och finansiera projektet med 100 000 kronor, vilket bidrar till kostnadsfri rådgivning till de som bokar detta.

– Just nu befinner sig många företag på Lidingö i en mycket svår situation med ett extremt efterfrågebortfall. Det är viktigt att vi har ett fortsatt starkt näringsliv efter den här krisen, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förutom detta projekt lånar staden sedan ett par veckor tillbaka ut den så kallade näringslivsbilen till lokala företagare som behöver hjälp med att erbjuda kostnadsfri hemkörning till Lidingöbor som är hemma på grund av coronaviruset. Detta är ett samarbete med Lidingö Näringsliv och Lidingö centrum.

Till toppen av sidan