Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

StartUp Lidingö guidar på vägen mot eget företag

Det finns en stor drivkraft hos Lidingöborna att starta företag. Samtidigt ett behöver många stöd och råd på vägen. Genom expertrådgivning och nätverkande vill StartUp Lidingö hjälpa fler att förverkliga sina affärsidéer.

Lidingöbon och egenföretagaren Nathalie Rocha Flores och Jessica Welin-Berger, verksamhetschef för StartUp Lidingö.

StartUp Lidingö riktar sig till Lidingöbor som funderar på att starta eget. Det kan handla om att ta nästa steg i sitt företagande eller vill bolla sin affärsidé.

─ Tanken är att vi ska vara en mötesplats för entreprenörer där man kan utbyta erfarenheter och nätverka. Vi är ett starkt team av rådgivare och egenföretagare med lång och bred erfarenhet från olika branscher, säger Jessica Welin-Berger, verksamhetschef för StartUp Lidingö.

För att kunna erbjuda nätverkande och erfarenhetsutbyte arrangeras också webbinarier, så kallade Lunch & Learn, där framgångsrika företagare är inbjudna för att berätta om sin entreprenörsresa.

Lidingöbon Nathalie Rocha Flores, är en av dem som tagit hjälp av StartUp Lidingö på sin resa från affärsidé till eget företag inom konst och design.

─ Idéen har funnits där länge, men det var först när jag tog kontakt med StartUp Lidingö som det tog fart ordentligt. Tack vare deras stöd och råd vågade jag ta steget och starta eget företag, säger Nathalie Rocha Flores.

Vilket stöd har du fått från StartUp Lidingö?

─ De har hjälpt mig med alltifrån vägledning kring vad man behöver tänka på rent juridiskt och ekonomiskt till att bolla min affärsidé och förmedla viktiga kontakter. Min mentor Jessica hjälpte mig att lägga upp en plan som gjorde att det blev väldigt tydligt för mig vad jag behövde göra för att komma vidare mot målet, säger Nathalie Rocha Flores.

Pandemin har gjort att många verksamheter och privatpersoner behövt ställa om och tänka nytt. StartUp Lidingö står nu redo att stötta fler företagare och entreprenörer att förverkliga sina affärsidéer.
─ Vi vill hjälpa dem som kanske har ruvat på en idé under pandemin och som nu vågar ta steget till att starta eget. Vi har därför utvecklat vårt erbjudande med fler alternativ och utökat antalet rådgivare, säger Jessica Welin-Berger.

StartUp Lidingö är en ideell stiftelse (Stiftelsen Nyföretagarcentrum Lidingö) som genom bidrag från Lidingö stad, partners och lokala företag, kan bedriva sin verksamhet.

Till toppen av sidan