Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Tillsammans för en bättre (hjärn)hälsa

Lidingös befolkning håller sig friska och lever allt längre. Det är en i grunden positiv utveckling men innebär också nya utmaningar. Välkommen till en företagsfrukost med tema Träna hjärna och hur vi tillsammans krokar arm för att skapa möjligheter för Lidingöborna att må bra och ha hälsan, länge!

Logo illustration Träna hjärna

Som första kommun i landet har Lidingö stad implementerat forskningsresultat från Karolinska institutets FINGER-studie i form av livsstilsprogrammet Träna hjärna som nu erbjuds Lidingös seniorer. Träna hjärna har väckt stort intresse både hos lidingöborna och nationellt och lyfts i media i olika sammanhang som ett gott exempel på förnyelsearbete som ger effekt, på riktigt. Resultaten från FINGER-studien är tydliga, det går att förebygga demenssjukdom och få en ökad livskvalitet om vi förändrar vår livsstil.

- Samverkan mellan Lidingö stad, civilsamhället och det lokala näringslivet bygger lokalsamhället starkt. Med en åldrande befolkning kommer en rad nya utmaningar som vi bäst möter tillsammans, säger Malin Rosenqvist, näringslivschef i Lidingö stad.

Frukosten inleds i sedvanlig ordning med kaffe och mingel. Temadelen startar med att omsorgs- och socialförvaltningens chef Stefan Heinebäck ger en bild av de utmaningar kommun och omsorg står inför. Därefter ger Elin Larsson, samordnare Träna hjärna, tillsammans med Katarina Ruben Ahlén, enhetschef förebyggande stöd, en redovisning av tanken bakom Finger-modellen, arbetet med och visionen framåt för konceptet Träna hjärna.

Varför är detta viktigt? Varför ska näringslivet engageras? Vad kan näringslivet göra? Vad kan staden göra? Hur ser forskningsläget ut? Hur gör man det här intressant för företagare? Det är några av de frågor som behandlas i samtalspanelen som följer, med det uttalade målet att engagera stadens företagare i hälsoarbetet med fokus på Lidingös seniorer som är en stor målgrupp, men som även är till gagn för alla medborgare på Lidingö.

Panelen består av matentreprenören Mita Magnusson, Tove Hallenstål från Friskis & Svettis, Bo Brismar, forskare med fokus på demenssjukdomar, Elin Larsson/Katarina Ruben Ahlén från Träna Hjärna/Förebyggande stöd, Peter Lönnqvist (M), nämndordförande omsorgs- och socialnämnden och Katarina Palmstierna, ordförande i Lidingö Näringsliv.

Vi kommer även få möta Asta, en av deltagarna i Träna hjärna, som berättar om sin förändringsresa som inneburit betydande förbättrad livskvalitet och välmående.

Efter paneldiskussionen öppnar vi upp för frågor och tankar från publiken.

Tid: fredag den 15 december, klockan 08.00-09.30. Frukost serveras på Mötesplatsen mellan kl 07.30 och 08.00.
Plats: Lidingö stadshus, Mötesplats centrum

Anmäl dig till naringsliv@lidingo.se. Observera att när du anmäler dig till företagarfrukosten samtycker du till att dina personuppgifter sparas inom ramen för detta evenemang.

Så hanterar staden personuppgifter.

Till toppen av sidan