Skriv ut
Dela

Ny kompetens till ditt företag

Lidingö stad har ett nära samarbete med näringslivet för att få fram praktikplatser och arbete åt nyanlända Lidingöbor. Målet är att bidra till så många lyckade matchningar mellan nyanlända och lokala företagare som möjligt. 

Jobbsökarstöd

På enheten för arbetsmarknad, bostad och integration stöttar och uppmuntrar man nyanlända Lidingöbor i att söka jobb, skriva CV och ansökningar samt matcha varje persons kompetens med företagares behov. Privata aktörer på ön är väldigt viktiga medspelare för att få fram jobb och praktikplatser.

Vill du erbjuda praktikplatser eller jobb?
Att ta emot en praktikant är ett sätt att bidra till att fler nyanlända får in en fot på arbetsmarkanden och kan bli självförsörjande. Samtidigt får du in ny kompetens i ditt företag eller verksamhet.

Vill du erbjuda praktikplats eller jobb till nyanlända? Att ta emot en praktikant är kostnadsfritt, men du behöver vara beredd på att kunna lägga ner lite tid och engagemang.

Intresserad?
Kontakta Nina Rokan Brandelius nina.brandelius@lidingo.se

Samverkan med civilsamhället

Lidingö stad samverkar med olika frivilligorganisationer för att stötta och hjälpa nyanlända Lidingöbor in på arbetsmarknaden.

I samarbete med Nema Problema Foundation arrangeras bland annat jobbsökningskurser där deltagarna får tips på hur man skriver CV och träna på arbetsintervjuer.
Nema Problemas webbplats.länk till annan webbplats

Get2Gether är en ideell förening på Lidingö som genom ekologisk slyröjning med hjälp av getter och arbetstillfällen för nyanlända vill bidra till ett mer hållbart samhälle. 
Get2Gethers Facebooksidalänk till annan webbplats. Hanif Mohammadi från Afghanistan berättar om hur arbetet med getterna hjälpt honom in i samhället.

 

Kontakt
Till toppen av sidan