Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Anhörigveckan inleds med teater

Kom till stadshuset och bli inspirerad, peppad och få uppskattning för dina ovärderliga insatser som anhörig. Vi kickar i gång den 28 september med en teaterpjäs, Skuggsyskon, om att vara syskon till ett barn med funktionsvariation.

tre personer varav en är skarp och två är oskarpa

Lidingö stad uppmärksammar alla som regelbundet stöder, vårdar, eller hjälper någon i sin närhet genom att under flera dagar erbjuda inspirerande teater, föreläsningar, information och samtal om vilket stöd du kan få som anhörig. Dessutom några fina må bra-erbjudanden.

Strax före pjäsen, klockan 17.45 i Gustaf Dalénsalen, hälsar Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs- och socialnämnden, LP, och anhörigkonsulent Eva Hammarström Eriksson välkommen till Anhörigveckan på Lidingö. Efteråt kan du få prata med skådespelarna om pjäsen och ställa frågor.

Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs- och socialnämnden, LP:

- Alla anhöriga drar verkligen ett tungt lass, ofta helt på ideell basis, säger Birgitta Sköld omsorgs- och socialnämndens ordförande, LP. Det vill vi lyfta och hylla. Utan de anhörigas hjälp skulle våra äldre och personer med funktionsnedsättningar ha ett mycket mindre bra vardagsliv.

Fullspäckat program

Den 5 oktober har du möjligheter att få information om det stöd staden och ett tiotal föreningar kan ge dig som anhörig. Den 6 oktober på Mötesplats centrum erbjuds du att prova på yoga, måla till musik eller bara sitta en stund hos oss på Mötesplatsen och ha det gott.

Katarina Ruben Ahlén, enhetschef, enheten förebyggande stöd:

- Vi är så glada att vi i år återigen kan genomföra anhörigveckan på plats, Vi har satt ihop ett program för att ge anhöriga både stöd och en stunds vila.

Visste du att drygt 1,3 miljoner personer i vuxen ålder – dvs nästan var femte person i Sverige – vårdar, hjälper eller stöder regelbundet någon i sin närhet? Alla dem vill vi uppmärksamma genom att under en vecka erbjuda inspirerande föreläsningar om anhöriga och deras vardag.

Den nationella Anhörigveckan har arrangerats sedan 2005. Den 6 oktober infaller nationella och europeiska anhörigdagen, som uppmärksammar anhörigas situation i Sverige och Europa.

Anmälan till föreställningen

Föreläsningen Skuggsyskon är gratis. Anmäl dig via länken för att säkra en plats.

För anmälan och hela programmet

Till toppen av sidan