Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Gratis broddar till seniorer 65+

Nu närmar sig vintern och halkan. Som traditionen bjuder delar Lidingö stad ut gratis broddar till alla Lidingöbor som fyllt 65. Så passa på att komma till Stadshuset från den 17 november klockan 10.

varningstriangel med streckgubbe som halkar

Det är enheten för äldre och förebyggande stöd som även i år har uppdraget att organisera utdelningen av broddar till öns seniorer. De som inte har möjlighet att komma till Mötesplats Centrum i stadshuset kan också hämta broddar på flera andra adresser. I fjol var åtgången strykande.

Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden, tycker att detta är en god investering som mer än väl uppvägs av de tydligt positiva effekterna med färre fallolyckor.

- Det minskar risken för lidande för den enskilde och ger besparingar för sjukvården, säger hon. Att äldre känner sig tryggare och kan röra sig ute i större omfattning är andra effekter som påverkar folkhälsan positivt.- Vi ser ett stort värde i att fler bär broddar när vi snart står inför kyla och halksäsong, säger Katarina Ruben Ahldén, enhetschef för äldre och förebyggande stöd. Det här är ett bra sätt att förebygga fallskador.

Ett annat bra sätt att förebygga fallolyckor är att öva balans. Du kan gå in på stadens hemsida och läsa mer om balansövningar under fliken Balansera Mera. Vi jobbar aktivt med råd och stöd för att minska risken att du ska råka ut för en fallolycka.

Här delar vi ut broddarna

Stadshusets entréplan utanför Mötesplats centrum,

Vardagar från 17 november till 10 december, klockan 10–15

Du kan även hämta broddar här:

fredag 26 november

10.45–11.30 Käppala utanför ICA

13.00–13.45 Skärsätra utanför Pyrola­vägen 28

14.00–14.45 Larsberg utanför ICA

måndag 29 november

10.45–11.30 Utanför Högsätrahuset/Lidingö sjukhus

13.00–13.45 Näset Källängstorget

14.00–14.45 Korsningen Elfviksvägen/Södergarnsvägen vid busshållplatsen

Frågor besvaras på telefon:

Till toppen av sidan