Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Jobbforum och Ö-gruppen byter namn

Från 1 januari samlas Ö-gruppen och Jobbforum under ett gemensamt namn: Lidingö stads dagliga verksamhet.

Jarmo och Daniel jobbar med att hugga ved på Hustegaholm.

Detta gör det kommunala alternativet på Lidingö tydligare och visar att vi kan erbjuder stora valmöjlighet med många olika inriktningar.

- Kunder och medarbetare får ett större utbud och möjlighet att arbeta inom fler verksamheter. Vi har lyssnat på önskemål från kunderna att de vill ha aktiviteter i flera av våra verksamheter vilket nu kommer kunna ske på ett enklare sätt, säger Ann-Charlotte Engman, enhetschef för verksamhetsområdet funktionsnedsättning på Lidingö stad.

Jobbforum och Ö-gruppen får det gemensamma namnet Lidingö stads dagliga verksamhet.

Alla verksamheter finns kvar; Aktivera, Aktiva teamet, Arbetspraktiken, Serviceteamet, Arbetshuset, Ateljén, Träffpunkten, Bosön, Hantverkarna, Hustegaholm.

Exempel på dagliga verksamheter hösten 2021:

  • Satsning kring digitalisering där arbetet med gruppaktiviteter över verksamheterna har utvecklats, bland annat gympa och högläsning via storbild. Tack vare detta har fler aktiviteter kunnat erbjudas.
  • All personal har gått utbildning i HBTQI (akronym för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner) och därmed kan verksamheterna kring ämnet förbättras och arbetet bli mer öppet och inkluderande.
  • Samarbetet med ”Get2Gether” har återtagits, vilket innebär att kunder och personal varje onsdagsförmiddag åker ut till getterna på Ekholmsnäsvägen.

Därutöver har Daglig verksamhet två butiker som är öppna för allmänheten, en i stadshuset där egentillverkade alster säljs och en på Högsätravägen 2 som sköts av Arbetshuset.

Till toppen av sidan