Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Klart med kommunens sommarjobbare

Drygt 400 ansökningar från skollediga ungdomar kom in till stadens arbetsmarknadsenhet. Nu kommer 63 ungdomar erbjudas sommarjobb inom staden olika kommunala verksamheter.

Sommarjobbare som snickrar

Det blev ett högt tryck då Lidingö stad annonserade ut sommarjobb till skollediga ungdomar. Drygt 400 ansökningar, med ett CV och ett personligt brev som krävdes för att göra ansökningen komplett, kom till Lidingö stad.

- Det var ett digert arbete att gå igenom alla ansökningar och det fanns många mycket väl kvalificerade att välja bland. Men från och med nu kan vi gå ut och meddela vilka som blir tillfälligt kommunanställda under sommaren, säger Anna Skagersten, chef för enheten arbetsmarknad och integration.

De arbetsplatser som erbjuds är bland annat fastighetsskötsel inom skolan, skötsel av park och natur, hjälp inom daglig verksamhet och aktiviteter i fritidsgårdarnas verksamheter. Jobben är fördelade på två 2-veckorsperioder. Den första strax efter skolavslutningen och den andra mot slutet av sommarlovet.

Alla som sökt jobb, vare sig man fått jobb eller inte, kommer att få svar via mejl under denna eller kommande vecka.

- Det känns bra att vi har lyckats få ihop ett så pass stort antal arbetstillfällen trots att pandemin tvingat till många nedstängningar. Det är angeläget att kunna ge unga människor meningsfull sysselsättning under sommarmånaderna, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Till toppen av sidan