Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Mötesplats centrum far på seniorturné runt Lidingö

Mötesplats centrums personal ger sig ut på turné runt ön för att träffa seniorer och berätta om höstens rika programutbud, tre måndagar klockan 13–15. De hoppas inspirera till att delta i någon av alla de aktiviteter som Mötesplatsen ordnar. Första nedslaget blir den 29 augusti i Högsätra.

Lidingökarta med röd tråd som löper över ön

- Det är en ”pop up-verksamhet”, säger Katarina Ruben Ahlén, enhetschef, enheten för äldre och förebyggande stöd. Vi arbetar och utvecklar ett nytt koncept för att tillgängliggöra stödet till fler. Och där målsättningen är att öka närvaron runt om på ön.

- Kom och berätta för oss vad ni önskar för aktiveter och utbud, säger Katarina Ruben Ahlén. Vi är måna om att ha en dialog med våra kunder och den här pop up-turnén är ett ypperligt tillfälle för Lidingös seniorer att framföra sina önskemål till oss.

Var och när:

  • 29 augusti, Högsätravägen 2
  • 12 september, Hemköp Brevik, Södra Kungsv. 240
  • 19 september, ICA Nära Rudboda, Rudboda Torg 22

På turnén möter du Hampus som till vardags ger kurser och lotsar våra seniorer att bättre hantera mobil, dator och padda på Mötesplatsen. Du möter Eva som jobbar med stöd till anhöriga som ger vård och omsorg till en närstående. Jonas som hjälper till att hänga upp gardiner, fixa lampor så att äldre inte ska behöva klättra upp på stegar och riskera att falla. Och du möter vår syn- och hörselkonsulent, Carina Sjödin. Anne, Cecilia, Elin informerar om Träna hjärna och Hälsoprojektet, och om våra andra aktiviteter.

Tema kultur

Mötesplats centrum har återkommande aktiviteter med kulturella inslag. Allt från musik till hantverk, skrivarstuga med mera. Under september månad kommer särskilt fokus ligga på de kulturella inslagen med prova på-aktiviteter. De verk som skapas kommer att visas i en vernissage under Kulturveckan som infaller i november.

Levnadsvanor är vanor som har stor betydelse för vår hälsa. Hur vi äter, dricker, rör på oss och umgås spelar roll för hur vi mår både fysiskt och psykiskt.

Forskning visar att kulturinsatser kan öka det fysiska, psykiska och sociala välbefinnandet.

Några av höstens aktiviteter

  • Ögats dag 5 september. SRF, Synskadades Riksförbunds lokala föreningar på Lidingö arrangerar en heldag på i stadshuset i Gustaf Dalénsalen och Mötesplats centrum med olika evenemang och föreläsningar.
  • Kurser inom digitalt stöd startar i september.
  • Seniorkockarna kommer igång med nya matlagningskurser i september.
  • 5 oktober föreläser Erik Donell om hur det är att leva med NPF under den nationella anhörigveckan. Under veckan erbjuder Mötesplats centrum möjlighet till återhämtning genom prova på-pass i mindfulness och du kan möta olika aktörer och föreningar som på olika sätt ger stöd till anhöriga.
  • 20 oktober infaller måltidens dag. Då gästar Inger Grimlund oss. Hon var med och grundade Måltidens dag och kommer själv att göra receptet till måltidens dag. Hon har utnämnts till svensk matambassadör för att hon så väl lyft mat, matlagning och matglädjen.
  • Sociala aktiviteter, möjlighet till träning och kafé erbjuds även på Träffpunkt Tor

Anmäl dig!

Till toppen av sidan