Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Tv-inspelning på Siggebogården

På Siggebogården hamnade fyra seniorer i blickpunkten när en filminspelning ägde rum torsdagen den 2 september. Det var Sveriges Television som spelade in för en programserie om hållbar konsumtion för UR som ska visas på SVT nästa år.

Fyra seniorer och ett filmteam på Siggebogården dricker kaffe runt ett bord.

Här spelar SVT in ett samtal på Siggebogården mellan Karin Stening, Nils Dahllöf, Yvonne Malmsten och Ulla-Britta Holmer och programledaren Robin Paulsson för en ny tv-serie, Prylberget. Foto: Daniel Wendelius

Tv-serien går under namnet Prylberget och en av episoderna handlar om kaffe, matsvinn och valfrihet.

Fyra seniorer ställde upp och samtalade med programledaren Robin Paulsson om hur det var förr och hur det är nu, till exempel hur många fler sorters kaffe vi kan beställa i dag än förr.

Hur känns det att vara med i en tv-serie?

- Det var lite läskigt, innan, säger Karin Stening. Jag tänkte på vad jag gett mig in på. Men om någon kan ha glädje av vad vi säger känns det bra.

På bordet dukades det upp flera olika moderna kaffesorter, bland annat koffeinfritt kaffe med ärt- eller mandelmjölk, som seniorerna fick prova.

- Vi fick prova flera olika kaffesorter i plastbägare med sugrör, säger Nils Dahllöf. Islatten var fantastiskt god, den släckte törsten, det hoppas jag att vi kan införa här på Siggebogården, särskilt på sommaren när det är varmt.

Åsa Eriksson, enhetschef på Siggebogården, var mycket nöjd med att SVT uppmärksammar Siggebogårdens seniorer och deras rika minnesbank.

Till toppen av sidan