Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nyhetsarkiv för Omsorg och stöd

Här hittar du samtliga nyheter som publicerats för området Omsorg och stöd de senaste två åren.


 • Hemtjänstpersonal på promenad med brukare.

  Lidingös hemtjänst tidigt ute med omsorgskontakt


  Lidingö stads hemtjänst hör till en av de första kommunerna i landet med att införa en fast omsorgskontakt för alla sina brukare. Det är en del i arbetet med att skapa kontinuitet och trygghet för hemtjänstens kunder.
  Läs mer

 • ISS lagar mat till äldreomsorgen


  En ny kostupphandling är genomförd och från den första november är det företaget ISS som lagar och levererar mat till stadens äldreboenden och matlådor till omsorgstagare inom hemtjänsten. I och med detta avslutas avtalet med Sodexo.
  Läs mer

 • Fyra seniorer och ett filmteam på Siggebogården dricker kaffe runt ett bord.

  Tv-inspelning på Siggebogården


  På Siggebogården hamnade fyra seniorer i blickpunkten när en filminspelning ägde rum torsdagen den 2 september. Det var Sveriges Television som spelade in för en programserie om hållbar konsumtion för UR som ska visas på SVT nästa år.
  Läs mer

 • En man får en spruta i armen.

  Brett stöd för vaccination bland anställda


  Det pågår en diskussion runtom i landet om möjligheten att omplacera vårdpersonal som valt att inte vaccinera sig mot covid-19. På Lidingö har vaccineringen bland stadens medarbetare inom vård och omsorg varit framgångsrik.
  Läs mer

 • äldre dam yogar utomhus

  Mötesplats Centrum öppnar gradvis


  Mötesplats Centrum öppnar för förbokade evenemang av olika slag. Det beslutade Lidingö stad på tisdagen. Även drop in-verksamheten öppnar så att äldre på Lidingö kan träffa bland andra den digitala lotsen och syn- och hörselinstruktör i stadshuset.
  Läs mer

 • porträtt av Hampus Kvist

  Ny digital lots för äldre


  Hej Hampus Kvist, välkommen till Lidingö och din nya arbetsplats som digital lots för seniorer på Mötesplats Centrum.
  Läs mer

 • Ta hand om varandra i höst


  I veckan börjar höstterminen och många återvänder efter semestern. Tyvärr är det en ökad smittspridning av coronaviruset i länet. Vi måste fortsätta hålla i och hålla ut.
  Läs mer

 • Två par ben med vita och svarta jeans

  Trygg och säker sommar för ungdomar


  Äntligen är sommaren här! En tid för ledighet och roliga aktiviteter, men också en tid då ungdomar kan komma i kontakt med alkohol och narkotika. Det är även en tid då deras nyfikenhet kan leda dem in i nya och ibland farliga situationer. Då är det viktigt att vi vuxna är extra uppmärksamma och aktiva för att skapa en trygg sommar för våra unga.
  Läs mer

 • Efterlysning: Seniorer till forskningsstudie om pandemin


  Är du äldre än 60 år och vill dela med dig av hur coronapandemin påverkat din livssituation? Karolinska institutet letar just nu efter personer som vill svara på frågor i en enkät som går ut i fler än 40 länder i världen. Enkäten tar max 20 minuter att besvara.
  Läs mer

 • Sommarjobbare som snickrar

  Klart med kommunens sommarjobbare


  Drygt 400 ansökningar från skollediga ungdomar kom in till stadens arbetsmarknadsenhet. Nu kommer 63 ungdomar erbjudas sommarjobb inom staden olika kommunala verksamheter.
  Läs mer
Till toppen av sidan