Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Dagverksamheten tillfälligt pausad

En omfattande smittspridning, både nationellt och lokalt, har lett till hög sjukfrånvaro inom omsorgen och läget kan i dag beskrivas som ansträngt. Verksamheterna tvingas till hårda prioriteringar och en konsekvens är att dagverksamheten för äldre tillfälligt pausas.

Den nya omikronvarianten av coronaviruset har visat sig vara extra smittsam. Därtill kommer vanlig förkylning och influensa. Tillsammans med Folkhälsomyndighetens rekommendationer att stanna hemma vid minsta symtom har det skapat ett ansträngt personalläge inom omsorgen.

- Vi är i en situation där vi måste prioritera våra arbetsuppgifter. Det kan innebära att vi måste ställa in vissa aktiviteter inom våra verksamheter eller flytta fram vissa insatser. Ett exempel är att vi nu tillfälligt pausar dagverksamheten för de äldre, säger Stefan Heinebäck som är chef för omsorgs- och socialförvaltningen.

För att skydda riskgrupperna gäller nu även en generell besöksavrådan inom stadens särskilda boenden. Det är inte ett besöksförbud utan en vädjan till er som planerar ett besök hos era närstående. Vid frågor kontakta aktuellt boende direkt.

Våra äldreboenden arbetar på samma sätt som tidigare med olika sätt för att motverka upplevelsen av ensamhet för den enskilde. Aktiviteter sker enskilt och i mindre grupper på våra boenden. Förvaltningen har också omstartat möjligheten att få enklare tjänster utförda genom Fixar-Jonas. Vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, bland annat genom att undvika nära sociala kontakter inomhus.

Sjukdomsförloppen nu är mycket snabbare än tidigare och läget kan förändras på kort tid. Därför görs dagligen nya överväganden. Den pausade dagverksamheten för äldre och den generella besöksavrådan som införts kommer att gälla till dess annan information ges.

Till toppen av sidan