Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Högsätra servicehus

Högsätra servicehus ligger i Gångsätra, ett lugnt och trevligt bostadsområde centralt på Lidingö. Vi har naturen inpå knuten och närhet till affärer och Dalenumområdet. Boendet är behovsprövat och du kan ansöka från och med 65 års ålder.

Stöd och service

På Högsätra servicehus bor du i en egen lägenhet men har tillgång till stöd och service. Vår personal är Silviahemcertifierade, vilket innebär att alla gått igenom en utbildning i demensvård.

  • Omsorgspersonal tillgänglig dygnet runt.
  • Sjuksköterska tillgänglig på dagtid
  • Joursjuksköterska tillgänglig på övrig tid och för mer akuta insatser.
  • Läkare på plats en dag i veckan.
  • Sjukgymnast och arbetsterapeut tillgängliga dagtid, vid behov.
  • Lunch i trivsam gemenskap med andra. Det finns alltid två rätter att välja mellan, det ingår också en efterrätt. Tänk på att du måste beställa din lunch i förväg.

Högsätrahuset – nära till allt

  • Boendet finns i Högsätrahuset som inrymmer till exempel frisör, bageri, apotek, medicinsk fotvård, kiosk och grillkiosk samt vårdcentralen Lidingödoktorn.
  • I Högsätrahuset finns också Högsätra vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet.
  • Utanför huset ligger busshållplatsen med täta avgångar till både Lidingö centrum och Ropsten.
  • Det är också nära till Dalenum och Stora Värtan, där SL:s pendelbåt kan ta dig in till Stockholm. I direkt anslutning till Högsätrahuset ligger busshållplats med täta turavgångar.

Gemenskap och aktiviteter

Gemenskap och aktiviteter ligger oss varmt om hjärtat och är något av ett signum för Högsätra servicehus. Aktiviteterna varierar och kan bland annat röra sig om gymnastik i olika former, caféstunder, frågesport, musikbingo, högläsning, underhållning och fredagsmys. Utöver de återkommande veckoaktiviteterna förgyller vi gärna vardagen med maskeradbal, oktoberfest eller kanske en Halloweenfest. Vi åker ofta på utflykter. Vad sägs om en utflykt till Drottningholm?

Du har naturligtvis också möjlighet att påverka med egna önskemål.

Fakta om boendet

Här finns 88 lägenheter fördelade på två byggnader (C- och E-huset). Högsätra servicehus genomgick en omfattande renovering för ett par år sedan och hela servicehuset har tillgänglighetsanpassats.

Det finns ett-, två- eller trerumslägenheter. Alla lägenheter är utrustade med ett mindre kök, badrum och balkong.

Du hyr lägenheten som hyresrätt och möblerar bostaden själv. När du ansöker om bostad upprättar Lidingö stads fastighets AB ett kontrakt via Lidingö stads biståndshandläggare. Hyran betalas till Lidingö bostäder AB.

Planritningar Högsätra servicehus , pdf Pdf, 27.1 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 27.1 kB)

Kontakt
Till toppen av sidan