Skriv ut
Dela

Högberga gård samlar in
julklappar till nyanlända barn

Förra året fick personalen på Högberga gård idén att uppmuntra sina gäster att lämna en julklapp till behövande barn. Över 120 julklappar samlades in för att sedan delas ut på Nema Problema Foundations julfirande för ensamkommande barn. I år gör man en favorit i repris.

En ström av medarbetare från Högberga gård hjälpte till att fylla stadens skåpbil med julklappar vid förra årets insamling. I år hoppas man på ännu fler klappar till barn som kanske annars inte skulle få någon.

– Vi kände att vi ville ge något till nyanlända barn och andra barn som verkligen behöver det och då föddes idén med julklapparna. Responsen var fantastisk och visar att gör man gott så får man gott tillbaka. Så vi bestämde oss att ordna en insamling även i år, säger Danielle Handelman, restaurangchef Högberga gård.

Lägg en julklapp under granen
Under december kan alla som vill sprida extra julglädje lämna julklappar till behövande barn under herrgårdens julgran. Man kan själv välja vad man vill ge, leksaker eller kläder, men paketet ska ha storleken av en skokartong och på etiketten ska det stå vilken ålder klappen passar och om den är tänkt till en tjej eller kille.

Julklapparna kommer att delas ut på Nema Problemas julfirande för nyanlända och etablerade svenska på Östra Real den 21 december.

Till toppen av sidan