Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Beslut om simhall uppskjutet

Det blev inget beslut om bygget av en ny simhall vid måndagens kommunfullmäktige. En så kallad minoritetsåterremiss gör att frågan förmodligen inte kommer upp för beslut förrän i november.

Barn under vattnet med simglasögon

Om en tredjedel av ledamöterna i kommunfullmäktige kräver att ett ärende återremitteras sker en så kallad minoritetsåterremiss. Det var vad som skedde vid måndagens kommunfullmäktige då förslaget om ett genomförandebeslut för en ny simhall i Dalénum togs upp.

Det förslag till en simhall med ett familjebad, en multibassäng och en motionsbassäng med måtten 25 X 25 meter, som majoriteten lagt fram, gillades inte av Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna samt en ledamot från Kristdemokraterna. De har andra meningar om den nya simhallens utformning.

Ärendet ska nu behandlas igen i kommunstyrelsen för att sedan beslutas i kommunfullmäktige, förmodligen vid novembersammanträdet. Om ett ärende som tidigare återremitterats genom minoritetsåteremiss kommer upp på nytt för beslut så kan minoriteten inte återremittera ärendet igen.

Till toppen av sidan