Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Förslag om samverkan drogs tillbaka

En enig kommunstyrelse valde att dra tillbaka beslutsärendet om ny samverkansöverenskommelse med polisen. Orsaken var att det saknades löfte om fast placerade poliser på Lidingö.

Entrén till Lidingö stadshus

Samverkansöverenskommelsen mellan Lidingö stad och polisen är ett dokument som anger hur staden och polisen ska samverka och vilka områden som arbetet ska fokusera på för att stärka arbetet mot brott och otrygghet.

En enig kommunstyrelse valde vid måndagens kommunstyrelsesammanträde att dra tillbaka beslutsärendet om ny samverkansöverenskommelse med polisen från ärendelistan. Orsaken är att den överenskommelse som föreslås saknar utfästelse om lokalt placerade områdespoliser på Lidingö, ett krav som samtliga partier på ön står bakom.

- Vi saknar det löftet i själva samverkansöverenskommelsen och även en tidsplan för när områdespoliserna kan vara på plats på Lidingö, skriver kommunstyrelsen i ett gemensamt pressmeddelande.

Kommunstyrelsen begäran är att områdespoliser ska vara placerade på Lidingö inom den nya samverkansöverenskommelsens löptid som är två år. Nu kommer nya fördjupade diskussioner med polisen att äga rum.

Till toppen av sidan