Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

GT Vikingarna bygger ny gymnastikhall i Bodal

Nu har gymnastiktruppen Vikingarna fått klartecken att börja bygga en ny truppgymnastikhall i Bodal.

Första spadtaget till den nya hallen kommer att ske redan i november 2022. Hallen beräknas vara klar i januari 2024.

Kommunfullmäktige beslutade i juni i år att Lidingö stad ska vara medlåntagare för att möjliggöra att GT Vikingarna kan bygga en ny gymnastikhall. Byggnaden beräknas kosta högst 90 miljoner kronor.

- Det är mycket positivt att den nya hallen kan börja byggas. Genom att vara medlåntagare vill staden skapa möjligheter för föreningar att utveckla sin verksamhet och skapa förutsättningar för fler barn och ungdomar att idrotta och ha en meningsfull fritid, säger Daniel Källenfors (M) kommunstyrelsens ordförande, Birgitta Sköld (LP) ordförande i omsorgs- och socialnämnden, Suzanne Liljegren (L) ordförande i utbildningsnämnden och Carl-Johan Schiller (KD) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Plats för fler gymnaster

Den nya hallen ska ligga i Bodal där boll- och tennishallen tidigare låg. Det är byggbolaget Wästbygg som ska bygga och avtalet mellan dem och Vikingarna skrevs på den 5 oktober i år.

- En ny truppgymnastikhall är verkligen efterlängtat och innebär att vi kan utveckla vår verksamhet och ta emot fler gymnaster då intresset är mycket stort, säger Eva Unger, ordförande i Gymnastiktruppen Vikingarna.

Under byggperioden kommer fotbollsplanen i Bodal att tillfälligt stängas av men sedan ska den få ett ansiktslyft och öppnas igen.

Till toppen av sidan