Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Handla lokalt

Då vi möts av uppmaningar om att hålla sig hemma finns en oro för att ge sig ut och handla och anlita lokala företag. Företagarna och handlarna på Lidingö erbjuder olika lösningar för att man ska kunna köpa det man behöver oavsett om man gör det via internet, direkt i butikerna eller hos företagen.

Drönarbild på inloppet över Lidingöbron

Flera restauranger erbjuder mat att beställa hem och många affärer erbjuder hemkörning. Lidingö stad kommer också att låna ut en av stadens bilar till Lidingö Näringsliv för att handlare ska kunna köra varor till kunder som inte kan eller vill gå till affären. För att underlätta för äldre och riskgrupper erbjuder vissa handlare möjligheten att komma och handla innan ordinarie öppning.

- Flera företagare på Lidingö har vittnat om att de tappar kunder och inkomster. Det är viktigt att stötta det lokala näringslivet så att det finns kvar även efter coronakrisen. Jag vill därför uppmana alla Lidingöbor att fortsätta handla hos våra Lidingöföretagare, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Många har hamstrat mat. Enligt MSB finns ingen anledning att handla hem extra på grund av coronapandemin och rådet är att inte handla mer än det du behöver. Det finns tillräckligt med livsmedel och andra förnödenheter. Dagligvaruleveranserna fungerar som vanligt, även om det under kortare perioder kan vara utplockat på hyllorna, men lagren fylls löpande på.

Till toppen av sidan