Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingö nominerat för digitaliseringsarbete

Lidingö stad har tillsammans med tio andra kommuner nominerats till utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun 2019. Bakom utmärkelsen står bland andra Sveriges kommuner och landsting, Vinnova och Myndigheten för digital förvaltning (DIGG).

Lidingö stad har nominerats till en utmärkelse till den kommun i Sverige som lyckats bäst med att utnyttja digitaliseringens möjligheter i kommunala verksamheter. Priset delas ut vartannat år och i år är det för tionde gången. 2017 års pristagare var Stockholm.

- Vi ser stora möjligheter att förbättra den kommunala verksamheten via ett genomtänkt digitaliseringsarbete. Nomineringen är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt, säger Björn Söderlund, utvecklingschef i Lidingö stad.

Bland övriga nominerade kommuner återfinns till exempel Karlskrona, Skövde, Södertälje och Umeå. Bakom nominering står Sveriges kommuner och landsting, Myndigheten för digital förvaltning, Infrastrukturdepartementet, Vinnova, IT & Telekomföretagen, PwC, Telia och Kvalitetsmässan. Priset kommer att delas ut under Kvalitetsmässan i Göteborg den 12 november.

Till toppen av sidan