Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Ny chef för omsorgs- och socialförvaltningen

Stefan Heinebäck heter den tillträdande chefen för omsorgs- och socialförvaltningen. Stefan kommer närmast från uppdraget som socialchef i Nyköpings kommun.

Nu är det klart med ny chef för omsorgs- och socialförvaltningen. Det blir Stefan Heinebäck som tar över efter Lotta Wigen. Stefan Heinebäck har, förutom tjänsten som socialchef i Nyköpings kommun, tidigare bland annat arbetat som chef för individ- och familjeomsorgen i Nacka kommun och chefsuppdrag inom omsorgen i Sollentuna kommun.

- Min drivkraft är att forma en verksamhet i framkant med en hög grad av service och där det ska vara enkelt för Lidingöborna i samtliga kontakter med förvaltningen. Digitalisering och välfärdsteknik är här viktiga pusselbitar, säger Stefan Heinebäck.

Lotta Wigen lämnade Lidingö stad i början av november Lidingö stad för jobbet som socialdirektör i Huddinge kommun. Sedan dess har rekryteringsprocessen pågått.

- Det är glädjande att så många högt kvalificerade har sökt till tjänsten. Jag är övertygad om att Stefan med sina tidigare erfarenheter kommer att tillföra verksamheten mycket, säger stadsdirektör Daniel Broman.

- Stefan har en gedigen bakgrund och vi delar synen på hur verksamheten ska utvecklas. Jag ser fram emot att tillsammans med Stefan fortsätta driva den positiva utveckling som präglat förvaltningen de senaste åren, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Stefan Heinebäck tillträder sin befattning den 1 april.

Till toppen av sidan