Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nytt oppositionsråd på plats

Daniel Larson (S) är sedan 1 september nytt oppositionsråd på Lidingö. Efter halva mandatperioden tar han över uppdraget efter Patrik Sandström (MP).

Vad gör ett oppositionsråd?

– Titeln oppositionsråd är en inofficiell titel för ett kommunalråd som representerar den politiska oppositionen. Ett oppositionsråd ska bevaka att samtliga partier i den politiska oppositionen ges insyn och goda förutsättningar till att kunna bedriva ett politiskt arbete, genom att fungera som en länk mellan opposition och majoritet. I mina arbetsuppgifter ingår därför att företräda oppositionen i olika sammanhang samt att ta emot, vidarebefordra och förankra information till samtliga oppositionspartier.

Varför byter ni oppositionsråd mitt under mandatperioden?

– Syftet med att dela upp tiden som oppositionsråd mellan oss är att bygga en starkare opposition och på så sätt skapa ett alternativ till dagens politiska majoritet.

Vad ser du som din största utmaning på nya posten?

– Jag ser utmaningar som något positivt och vill se möjligheter till utveckling och förändring. Som oppositionsråd antar jag utmaningen att arbeta med siktet tydligt inställt på att samla en opposition för ett maktskifte efter valet 2022.

– En dagsaktuell politisk utmaning är hanteringen av och inställningen till hållbarhetsfrågorna. Ambitionerna måste höjas, insatserna samordnas, prioriteras och utvecklas. Jag utgår från att Lidingöborna och övriga aktörer på ön vill bidra och gemensamt delta i det viktiga arbetet och uppmuntrar därför till ett ökat engagemang.

Till toppen av sidan