Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Vill du arbeta som röstmottagare 2024?

Den 9 juni i vår är det val till Europaparlamentet. Alla som har rösträtt i Sverige kan då rösta fram sina representanter. Nu söker vi röstmottagare på Lidingö som kan jobba under förtidsröstningen och på valdagen i Lidingö. Är du minst 18 år, talar god svenska och uppfyller övriga kriterier är du välkommen att söka. Du får en ersättning för ditt arbete.

Luma Jasim är en av Lidingös röstmottagare. Det finns utrymme för fler.

Vad gör en röstmottagare? En röstmottagare tar emot rösterna, prickar av i röstlängden och granskar och räknar rösterna efter vallokalerna stängts. Du ansvarar också för ordning i, och i anslutning till, vallokalen. Uppdraget som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt bemötande och stor noggrannhet. Du ska medverka till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt.

Ersättning och utbildning

Du får ersättning för ditt arbete som röstmottagare. För valdagen gäller ett fast arvode, medan arbete under förtidsröstningen ger timersättning.

Du som blivit antagen som röstmottagare får delta i en obligatorisk utbildning, såväl nya som de som arbetat i tidigare val. Ingen ytterligare ersättning utgår för utbildningstillfället och det skattepliktiga arvodet betalas endast ut vid fullgjord tjänstgöring med deltagande i kursen.

Vi förutsätter att du som söker:

  • har fyllt 18 år senast valdagen 9 juni (senast 22 maj för arbete under förtidsröstningen)
  • talar god svenska
  • är stresstålig, serviceinriktad och noggrann
  • inte kandiderar för ett parti i Lidingö stad
  • språkkunskaper är meriterande
  • för rollen som ordförande och vice ordförande under valdagen krävs B-körkort

Välkommen att anmäla intresse att arbeta som röstmottagare! Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan