Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Bodalsviadukten renoveras

Bodalsviadukten är sliten och behöver renoveras. Bron hålls öppen under arbetet men framkomligheten begränsas några månader framåt.

Bodalsviadukten är 41 meter lång och var klar 1951. Nu är den i behov av renovering. Det är de åtta pelarna som bron står på som är slitna, de behöver delvis ny armering och ska gjutas om.

Bron kommer under arbetets gång att hållas öppen för trafik. De inledande arbetena påverkar inte trafiken. Från och med slutet av april blir framkomligheten dock lite begränsad, då ett körfält åt gången stängs av. I samband med det sänks hastigheten och trafiksignaler kommer att reglera trafiken. Gång- och cykelvägen under bron smalnas av för att ge plats åt arbetsetableringen.

Klart till hösten

- Större vägarbeten medför alltid lite sämre framkomlighet men vi kommer göra vårt yttersta för att renoveringen ska löpa så smidigt som möjligt. Jag ber om Lidingöbornas förståelse för att vi behöver sköta våra anläggningar på ett klokt sätt och inte bygga upp underhållsskulder, säger Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD) och ordförande, teknik- och fastighetsnämnden.

Arbetet beräknas vara klart till hösten 2020 och utförs av entreprenören W-tech.
Bodalsviadukten ligger längs Bodalsvägen i Baggeby och går över Lidingöbanan.

Till toppen av sidan