Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Färre turer i kollektivtrafiken

Från och med måndag 23 mars justeras antalet avgångar med buss, spårväg och lokalbanor i länet. På Lidingö blir det färre avgångar med bussar och Lidingöbanan.

Buss som står på en busshållplats

Coronavirusets spridning påverkar även kollektivtrafiken. Justeringen görs för att möta nuvarande och kommande frånvaro bland kollektivtrafikens medarbetare. Resandet med kollektivtrafiken i Stockholms län har dessutom minskat kraftigt under den senaste tiden. 

Tunnelbanan, pendeltågen och skärgårdstrafiken kommer att köras som vanligt. På Lidingö blir det färre avgångar på vardagar för bussar och Lidingöbanan. I rusningstid kommer det vara lite tätare turer. Aktuell information om avgångar hittar du på SLs webbplats eller i SL-appen.

Stockholmstrafiken tills vidare

  • Tunnelbanan och pendeltågen kör med ordinarie turtäthet.
  • Busstrafiken i hela länet justeras med färre avgångar under vardagar. Resorna kommer att vara sökbara på sl.se och i SL-appen. Under morgon- och eftermiddagstrafik körs förstärkningsavgångar som inte alltid kommer att vara sökbara.
  • Roslagsbanan, Lidingöbanan, Saltsjöbanan, Tvärbanan och Nockebybanan justerar trafiken med färre avgångar under vardagar. Under morgon- och eftermiddagstrafik körs förstärkningsavgångar som inte alltid kommer att vara sökbara.
  • Spårväg City justeras med färre avgångar under vardagar.
  • Pendelbåtarna går som vanligt, med undantag för linje 80 som får en justering av trafiken med färre avgångar.
  • Waxholmsbolagets trafik påverkas inte.
Till toppen av sidan