Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fjärrvärmearbeten vid Södra Kungsvägen

Med start den 3 maj byter Stockholm Exergi ut fjärrvärmeledningar vid Södra Kungsvägen, i höjd med Mosstorp. Ett körfält och gång- och cykelvägen påverkas.

Gång- och cykelväg, bilar och körbana i bakgrunden.

Arbetena sker under gång- och cykelvägen vid Södra Kungsvägen, på den sida som ligger närmast Mosstorp. Arbetsområdet sträcker sig mellan Mosstorpsvägen och Bodals pendlarparkering. Stockholm Exergi räknar med att jobbet ska vara klart i slutet av augusti.

Trafikpåverkan

Ett körfält söderifrån kommer att vara avstängt en kortare sträcka under tiden 3-28 maj.
Gång- och cykelvägen i riktning mot Stockholm stängs för genomfart på den aktuella sträckan under hela arbetsperioden. Gående och cyklister hänvisas till gång- och cykelvägen på andra sidan Södra Kungsvägen alternativt till Orrstigen i Mosstorp.

—Det här är en del i vårt arbete med att säkra leveransen av fjärrvärme hela vägen ut till Gåshaga. Vi koncentrerar arbetet till den varmare årstiden, så att Lidingöborna inte ska sakna värme inomhus, säger Lennart Pettersson, entreprenadansvarig på Stockholm Exergi.

Under 2018 och 2019 renoverades fjärrvärmenätet vid Södra Kungsvägen, från cirkulationsplatsen vid Lejonvägen fram till korsningen med Bodalsvägen.

Frågor?

Har du frågor eller funderingar kring arbetet är du välkommen att kontakta Stockholm Exergis kundtjänst på telefon 020-31 31 51, eller e-post: kundservice@stockholmexergi.se

Till toppen av sidan