Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fler lekparker rustas

Vi fortsätter att rusta lekparker, nu har turen kommit till Bredablicksparken och Gåshaga hamnpark. Båda lekparkerna ska få nya redskap, bli säkrare och mer inspirerande.

Skiss över hur Bredablicksparken ska rustas.

Skiss över hur Bredablicksparken ska rustas.

Bredablicksparkens lekplats omdisponeras och får fler lekfunktioner. Det byggs en ny klätterlek med rutsch, en ny större sandlek med grävskopa, nya gungställningar, en kompisgunga och några gungdjur och gungbräda. Planer finns även på grillplats, boulebana och väderskydd, något vi hoppas ska locka alla åldrar. Det blir också ny växtlighet mot Läroverksvägen, till exempel kortare häckar på strategiska platser för att ge parken en finare rumskänsla.

Fullt med växter

Gåshaga hamnpark förblir en så kallad ficklekpark men få bland annat ny sandlek och en kompisgunga. Det blir också en ny pergola full med växter och parken får nya bänkar och ett par fåtöljer. Nya planteringar mot gatan ska rama in lekplatsen. Den lilla sittplatsen ute vid vattnet får nya bänkbord och en grill.

Bredablicksparken är en kvarterspark och en av fem lekparker i Hersby, den byggdes 2004. Gåshaga hamnpark byggdes 2001 och är en av två lekparker i Gåshaga.

Parkerna beräknas vara klara under våren 2021.

Till toppen av sidan