Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Mobil teststation till Högsätras parkering

Tisdag den 3 november tas en mobil teststation för covid-19 i drift på parkeringen nedanför Childhoodhallen. Antalet pakeringsplatser minskar något under dagtid, övrig tid fungerar parkeringen som vanligt.

Parkeringsyta med bilar och tomma parkeringsfickor, gräs, träd och en väg i bakgrunden.

Den markerade parkeringsytan tas i anspråk av den mobila stationen på vardagar klockan 06.00-16.00.

Den mobila teststationen är avsedd för personer som är misstänkt smittade och har beställt tid för provtagning för covid-19 genom sjukvården. Det är alltså inte en drop-in station.

För att ge plats åt stationen kommer det råda pakeringsförbud på vissa platser på Högsätraparkeringen mellan klockan 06.00 och 16.00. Kvällar och helger kan parkeringen utnyttjas precis som idag. Hastighetsbegränsningen 30 kilometer i timmen och trafik endast moturs på parkeringsplatsen införs. De förändringar som gäller framgår av skyltarna på plats.

Boka via appen "Alltid öppet"

Det är på uppdrag av Samverkan Stockholmsregionen och för att underlätta testmöjligheterna av covid-19, som den mobila teststationen sätts upp. Den fungerar som en drive-in station där du själv får göra ett så kallat PCR-test från bilen.

Du som känner dig sjuk och vill testa dig bokar tid genom 1177.se och appen "Alltid öppet". På 1177.se Länk till annan webbplats. finns mer information om hur du bokar tid för provtagning om du misstänker att du kan vara smittad.

Till toppen av sidan