Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nya trafikregler vid Bredablicksparken och Grönstavägen

Bredablicksvägens lokalgata vid lekplatsen blir gång- och cykelbana. På Grönstavägens parkering införs kortare p-tider för att minska långtidsparkeringen.

Väg med gräs och en lekpark bredvid

Lekparken vid Bredablicksvägen har nyligen rustats upp och lockar fler besökare. En enkelriktad lokalgata går precis vid lekplatsen. För att öka trafiksäkerheten och trivseln bygger vi om lokalgatan till en separerad gång- och cykelbana. Tillgängligheten för bilister påverkas inte, det går fortfarande att komma till och från bostadsområdet med bil via Bredablicksvägen.

7 dygn blir 24 timmar

I dag är det tillåtet att parkera på parkeringsplatsen vid Grönstavägen/Vikbyvägen sju dygn i sträck. Det har lett till att parkeringen används som långtidsparkering och även för att dumpa fordon. För att skapa fler tillgängliga platser införs parkering i maximalt 24 timmar.

Parkeringen, som ligger vid Bo skola, används också vid hämtning och lämning av skolbarn. Eftersom det kan vara svårt att hitta lediga platser blir parkering tillåten i högst 15 minuter på vissa platser klockan 08.00-10.00 och 15.00-17.00 på vardagar. Dag före röd dag och röd dag gäller fri parkering. Det betyder att du kan stå parkerad mellan fredag och måndag utan att flytta bilen.

Förändringarna börjar gälla så snart nya skyltar kommit på plats.

Till toppen av sidan