Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

2024 - Q1

Tekniska förvaltningen

Lokalisering och lagning av hål i vägen (potthål)

Pågående

Vad

För att skapa bästa möjliga trafikmiljö lägger vi nu extra krut på att lokalisera och åtgärda vägskador, som större sprickor och så kallade potthål, på Lidingös vägar. Vinterns växlande temperaturer har inneburit ovanligt många hål i vägarna i stora delar av landet. Hålen kan bildas året runt, men betydligt oftare och snabbare under vintern, när vatten vid snabb temperaturväxling fryser till is och expanderar inne i asfalten.

Var

Runt om hela ön där behov finns.

När

Under vårvintern 2024, men även under andra delar av året.

Övrigt

Stora skador lagar vi så snabbt som möjligt, när vi vet var de finns.
Vissa skador är så små att de inte går att göra något åt innan tjälen gått ur marken. De åtgärdar vi i stället under våren. Under vintern använder vi så kallad kall asfalt för att laga hål och sprickor. Den smälter inte ihop med asfalten i vägen och lämpar sig därför inte för permanent lagning. Däremot är den kalla asfalten lika stark som vanlig asfalt och fungerar utmärkt till dess att väderleken tillåter att vi lägger ny, permanent asfalt.

Hjälp oss - gör en felanmälan

Hjälp oss gärna att hitta de stora potthålen genom att fylla i och skicka in formuläret lidingo.se/felanmälan Länk till annan webbplats. Om möjligt, bifoga en bild så vet vi och vår entreprenör vilken utrustning som behövs för att laga skadan.
Tack för att du bidrar till en bättre och säkrare trafikmiljö!

Storlek

Medium

Kontaktperson

Lidingö stad

kundcenter@lidingo.se
Till toppen av sidan