Huvudinnehållet startar här

Lidingö stadsbibliotek

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Mysteriet på Asthall av Jessica Fellowes

Mysdeckare som blir perfekt läsning för alla som tycker om Daisy Goodwin, Downton Abbey och naturligtvis Agatha Christie.

Året är 1920 och Louisa Cannon drömmer om en väg ut ur fattigdomens London, en stad svårt skakad av fasorna från det nyss avslutade världskriget. Louisas räddning blir en anställning i hushållet hos den berömda familjen Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Som barnsköterska och sällskap till Mitfordsystrarna får hon med ens tillgång till en ny, förtrollad värld. Hon fäster sig särskilt vid den äldsta systern, klipska och vackra sextonåriga Nancy. Nancy älskar detektivhistorier och vill upptäcka världen utanför Asthall Manor.

När sjuksköterskan Florence Nightingale Shore, guddotter till sin berömda namne, plötsligt mördas på ett tåg på väg till Hastings, finner sig Louisa och Nancy intrasslade i mordhärvan. Ett mord vars efterverkningar sträcker sig ända till Asthall Manor. Mysteriet på Asthall är baserad på det verkliga och ouppklarade mordet på Florence Nightingale Shore.

Boken är skriven av Jessica Fellowes, författare till de bästsäljande böckerna om Downton Abbey.

Finns boken inne? Länk till annan webbplats.

Kategori: Julboktips, Spänning, Romaner, Vuxna

Till toppen av sidan