Huvudinnehållet startar här

Lidingö stadsbibliotek

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

H som i hök av Helen McDonald

Unik och fascinerande självbiografi om att sörja en bortgången far och att försonas med döden genom att tämja en av naturens mest okuvliga skapelser, duvhöken.

Det är en djupt känslomässig berättelse om djur och människa, ensamhet och gemenskap, civilisation och vildmark, liv och död. Helen Macdonald är i fyrtioårsåldern när hennes älskade far plötsligt dör. Redan när hon var liten flicka introducerade han henne för den fascinerande falkenerarkonsten och detta speciella intresse har alltid varit ett starkt band mellan dem.

Sorgen som drabbar Helen är förlamande. Samtidigt känner hon en närmast tvingande längtan att anta den största utmaningen en falkenerare kan ställas inför: att tämja en duvhök. För åtta hundra pund köper hon höken Mabel. Hon fyller frysen med hökmat, stänger av telefonen och ger sig ut på en livsresa hon inte vet var den ska sluta.

H som i hök är en fascinerande självbiografisk berättelse om att hantera sorg och försonas med döden genom att leva nära en av naturens mest mest vilda och okuvliga varelser. Boken har blivit hyllats av både läsare och kritiker och omnämns redan som en klassiker.

Finns boken inne? Länk till annan webbplats.

Kategori: Boktipsarna, Vuxna, Fakta, Biografier

Till toppen av sidan