Nyhetsarkiv för Lidingö stad

Här kan du läsa alla våra senaste nyheter.


 • Lidingölärarna nätverkar och lektionerna får en skjuts framåt


  Att utgå från vad eleverna behöver ger mervärde för både Lidingös elever och lärarkollegor emellan. I maj hölls läsårets sista nätverksträffar för stadens pedagoger i grundskolan där de både lär av varandras erfarenheter och utgår från forskning.
  Lidingölärarna nätverkar och lektionerna får en skjuts framåt

 • Planerad militärövning


  Försvarsmakten kommer att genomföra en planerad militärövning den 23-31 maj. Det är i huvudsak Livgardets förband som övas, men flera andra förband har enheter med i krigsförbandsövningen i mellersta militärregionen där Stockholmsområdet ingår.
  Planerad militärövning

 • Webbinarium- integration genom arbete


  Tisdagen den 17 maj bjöd Lidingö stad tillsammans med Företagarna Lidingö in till ett webbinarium med ett särskilt fokus på vad du som företagare behöver tänka på när du vill anställa personer som flytt från kriget i Ukraina. Du som inte hade möjlighet att delta kan nu ta del av hela sändningen i efterhand.
  Webbinarium- integration genom arbete

 • Sjöscouterna är årets änglar


  Årets ängel, Lidingö stads utmärkelse för insatser inom kultur, idrott och hälsa, tilldelas i år Lidingö Bodal sjöscoutkår, Norra Lidingö sjöscoutkår och Lidingö Brevik sjöscoutkår.
  Sjöscouterna är årets änglar

 • Kommunfullmäktige sammanträder


  Kommunfullmäktige i Lidingö kallas att sammanträda i Gustaf Dalén-salen i stadshuset, måndagen den 23 maj 2022 klockan 18.00.
  Kommunfullmäktige sammanträder

 • Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar


  Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 9 maj.
  Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

 • Föreningar, se hit!


  Vill din förening göra en insats för Lidingös unga och samtidigt tjäna en slant? Nu kan öns föreningar ansöka om att nattvandra och tillsammans öka vuxennärvaron där öns ungdomar vistas i sommar.
  Föreningar, se hit!

 • Kriget i Ukraina


  Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är omvärldsläget oroligt. Det väcker många frågor och många kan behöva hantera både sin egen och andras oro. Vi får också många frågor just nu bland annat om skyddsrum och flyktingmottagande och hur man kan hjälpa till.
  Kriget i Ukraina

 • Behovet av tillfälliga flyktingbostäder minskar


  Enligt Migrationsverkets nya prognoser minskar flyktingströmmarna från Ukraina och därmed också behovet av tillfälliga flyktingbostäder.
  Behovet av tillfälliga flyktingbostäder minskar

 • Staden satsar på Träna Hjärna för seniorer


  Lidingö stad satsar på demensprevention och har i ett samarbete med forskare på Karolinska Institutet tagit fram ett livsstilsprogram för seniorer. Efter ett lyckat pilotprojekt blir programmet en permanent del av stadens verksamhet med start hösten 2022.
  Staden satsar på Träna Hjärna för seniorer

 • Eldningsavrådan på Lidingö


  Från och med klockan 12.00 tisdagen den 19 april avråds det från eldning i hela Räddningsregion Östra Svealand på grund av stor risk för gräsbränder i skog och mark. Beslutet gäller tills vidare.
  Eldningsavrådan på Lidingö

 • Mötesplatsen fokuserar på att förebygga demens


  I maj månad fokuserar Mötesplats centrum på demensprevention. Det blir en rad aktiviteter som handlar om hur man kan bromsa och förebygga demens.
  Mötesplatsen fokuserar på att förebygga demens

 • Klart för spel i Dalénum! Snart även i Gångsätra


  Nu har ännu en ny konstgräsplan öppnat på Lidingö, denna gång i Dalénum – till glädje för Lidingös idrottsverksamhet, skolor och spelsugen allmänhet. Och i maj öppnar ytterligare en, i Gångsätra.
  Klart för spel i Dalénum! Snart även i Gångsätra

 • Ny p-tid på Stadshusparkeringen


  Staden justerar parkeringstiden på Stadshusparkeringen från tre till två timmar. Detta för att öka tillgängligheten och ruljangsen på parkeringarna i centrum i samband med renoveringen av parkeringsgaraget.
  Ny p-tid på Stadshusparkeringen

 • Konst på riktigt – anmälan är öppen


  Äntligen tillbaka efter coronauppehållet: Sommarkursen i konst för öns ungdomar. Prova att måla, teckna och skulptera under fyra dagar på Nyckelviksskolan.
  Konst på riktigt – anmälan är öppen

 • Lidingö klättrar rejält i servicemätning för företag


  Lidingö tar hem andraplatsen bland kommuner med över 40 000 invånare i årets mätning av servicen i kommunens myndighetsutövning. Företagen ger också staden högt betyg (Nöjd-Kund-Index) inom alla frågeområden.
  Lidingö klättrar rejält i servicemätning för företag

 • Här kan du pumpa din cykel


  Visste du att det finns sex stycken kommunala cykelpumpar runtom på ön? Välkommen att fylla däcken när det passar dig!
  Här kan du pumpa din cykel

 • Förberedelserna för simhallsbygget igång


  I höst sätts spaden i marken för bygget av den nya simhallen. Men redan nu gör vi markundersökningar på platsen där den ska byggas.
  Förberedelserna för simhallsbygget igång

 • Många kvinnliga företagsledare på Lidingö


  Intresseorganisationen Företagarna mäter regelbundet hur den kvinnliga representationen ser ut i landets företag. Lidingö hör till de kommuner med högst andel kvinnor i ledande ställning, 33 procent. Det placerar Lidingö på en andraplats av landets 290 kommuner.
  Många kvinnliga företagsledare på Lidingö

 • Sökes: röstmottagare


  Är du intresserad av att arbeta som röstmottagare i det kommande valet? Vi söker just nu röstmottagare och reserver till valdagen söndagen 11 september 2022. Om du tycker det verkar intressant så kan du redan nu göra en intresseanmälan.
  Sökes: röstmottagare
Till toppen av sidan