Nyhetsarkiv för Lidingö stad

Här kan du läsa alla våra senaste nyheter.


 • Ny milstolpe i utvecklingen av Högsätra


  En ny markanvisningstävling blir nästa milstolpe i arbetet med planeringen av Högsätra. Mellan den 8 december 2021 och den 8 februari 2022 pågår en markanvisningstävling för att hitta byggaktörer som ska bygga radhus med klassisk arkitektur i Kärnan, Högsätra centrum.
  Ny milstolpe i utvecklingen av Högsätra

 • Information om coronapandemin


  Sidan uppdateras löpande. Lidingö stad följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring det nya coronaviruset. Uppdaterad information som rör Lidingö specifikt, publiceras löpande vid behov på denna sida. För aktuell information generellt, bör du vända dig till myndigheternas officiella kanaler.
  Information om coronapandemin

 • Åtgärder för att minska smittspridningen


  Från den 8 december införs nya rekommendationer för att minska smittspridningen.
  Åtgärder för att minska smittspridningen

 • Stor satning för en bättre miljö


  Fler laddstolpar och solceller, bättre vatten i Kyrkviken och klimatanpassning av staden. Det är några av de åtgärder som ska genomföras för att Lidingös miljöprogram ska bli verklighet.
  Stor satning för en bättre miljö

 • Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar


  Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 6 december.
  Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

 • Vaccinationsbuss på onsdagar och torsdagar


  Varje onsdag och torsdag från och med onsdagen den 8 december och fram till årsskiftet kommer en vaccinationsbuss för covid-19 vaccin att vara på plats utanför Lidingö stadshus.
  Vaccinationsbuss på onsdagar och torsdagar

 • Grönt ljus för att börja planera Lidingö brostrand


  Nu kan staden börja utreda och planera hur området norr om Lilla Lidingöbrons landfäste kan utvecklas. Vid kommunstyrelsens sammanträde den 6 december antogs start-pm för Lidingö brostrand, vilket blir startskottet för projektet.
  Grönt ljus för att börja planera Lidingö brostrand

 • Varning - förrädisk is på Kottlasjön


  Vi varnar alla från att ge sig ut på Kottlasjöns is. Vid dagens mätning av istjockleken var isen som mest 8 centimeter, men på många platser är det fortfarande öppet vatten.
  Varning - förrädisk is på Kottlasjön

 • Lidingö stad söker volontärer


  Vill du bli volontär för äldre över 65? Det är ett tacksamt och roligt uppdrag i härlig gemenskap.
  Lidingö stad söker volontärer

 • Hälsoprojektet 2022 - nu öppnar anmälan


  Från den 4 december kan du som är Lidingöbo 65+ anmäla dig för kommande säsongs hälsoprojekt. Det är en komma-i gång-aktivitet för dig som känner att du behöver stöd för att börja träna regelbundet.
  Hälsoprojektet 2022 - nu öppnar anmälan

 • Mer pengar till vården och skolan


  Nu har kommunfullmäktige antagit majoritetens budgetförslag för 2022. I förslaget konstateras att det finns möjligheter att fortsatt ge goda tillskott till kärnverksamheterna för en ökad kvalitet och att samtidigt sänka skatten med 15 öre.
  Mer pengar till vården och skolan

 • Första Gustaf Dalénpriset utdelat


  Gustav Hasselskog, grundare och VD för Candela Speed Boat AB, är den förste mottagaren av Lidingö stads nyinstiftade Gustaf Dalénpris. På tisdagen genomfördes ceremonin i Gustaf Dalénsalen, Lidingö stadshus.
  Första Gustaf Dalénpriset utdelat

 • StartUp Lidingö guidar på vägen mot eget företag


  Det finns en stor drivkraft hos Lidingöborna att starta företag. Samtidigt ett behöver många stöd och råd på vägen. Genom expertrådgivning och nätverkande vill StartUp Lidingö hjälpa fler att förverkliga sina affärsidéer.
  StartUp Lidingö guidar på vägen mot eget företag

 • Snart dags för årets entreprenörsmässa


  Torsdagen den 9 december hålls den årliga entreprenörsmässan som i år arrangeras utomhus framför entrén till Lidingö stadshus. Kom och träffa Lidingös unga entreprenörer från UF-programmet (ung företagsamhet) på Hersby gymnasium som visar upp sina produkter och affärsidéer.
  Snart dags för årets entreprenörsmässa

 • Gröna gruppen sköter om Lidingös natur


  Just nu pågår ett naturvårdsprojekt där deltagarna sköter om naturmarker runt om på ön. Projektet kallas Gröna gruppen och är ett samarbete mellan staden och Arbetsförmedlingen med bidrag från Länsstyrelsen.
  Gröna gruppen sköter om Lidingös natur

 • Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar


  Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 15 november.
  Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

 • Kundcenter har kvällsöppet varje tisdag


  För att öka servicen till alla Lidingöbor testar Kundcenter att utöka sina öppettider. Vill du ha svar på frågor eller har enklare ärenden är det kvällsöppet till 19.00 varje tisdag fram till jul.
  Kundcenter har kvällsöppet varje tisdag

 • Finalisterna till Kvalitetsutmärkelsen är…


  Lidingö har duktiga, omtyckta och framgångsrika pedagoger! Det vittnar de många nomineringarna till utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse om. Nu har sex finalister valts ut - tre i kategorin Årets pedagog och tre i kategorin Årets arbetslag.
  Finalisterna till Kvalitetsutmärkelsen är…

 • Gratis broddar till seniorer 65+


  Nu närmar sig vintern och halkan. Som traditionen bjuder delar Lidingö stad ut gratis broddar till alla Lidingöbor som fyllt 65. Så passa på att komma till Stadshuset från den 17 november klockan 10.
  Gratis broddar till seniorer 65+

 • Tillbehören tillbaka i matlådorna


  Lidingö stad har upphandlat en ny kostleverantör. I den nya upphandlingen var fokus på höjda näringsvärden och att maten ska vara lagad från grunden. En konsekvens var att tillbehören bröd, dryck och efterrätt inte längre ingick i de matlådor som levereras till äldre i ordinärt boende. Efter att flera nu har uttryckt en önskan om att få tillbaka tillbehören har staden beslutat att dessa åter ska ingå.
  Tillbehören tillbaka i matlådorna
Till toppen av sidan