Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nyhetsarkiv för Lidingö stad

Här kan du läsa alla våra senaste nyheter.


 • Illustrationer visar insidan på nya simhallen


  Hur den nya simhallen i Dalénum kommer bli på utsidan är lätt att se, eftersom den växer fram inför våra ögon. Men hur interiören blir kan vara svårare att föreställa sig. Här är illustrationsbilderna som visar visionen.

 • Kommunfullmäktige sammanträder


  Kommunfullmäktige i Lidingö kallas att sammanträda i Gustaf Dalén-salen i stadshuset, måndagen den 17 juni klockan 18.00.

 • Stad och polis överens om prioriteringar


  Nu är samverkansöverenskommelsen mellan Lidingö stad och polisen undertecknad. Ett flertal trygghetsfrämjande aktiviteter och fokus på bland annat otrygga och brottsutsatta platser ingår i överenskommelsen som ska gälla i två år.

 • Nej till förslag om cementdepå


  Kommunstyrelsen har haft sitt sista sammanträde innan sommaruppehåll. Bland annat tog man ställning till ett par remisser. Den ena handlade om kollektivtrafiken och den andra om en planerad cementdepå i Frihamnen.

 • Slå dig ned på en sällskapsbänk i sommar


  Ett hej, ett leende och kanske ett trevligt samtal. Det är vad vi hoppas att du som slår dig ned på någon av öns sällskapsbänkar kan bidra med. Tillsammans jobbar vi för nollvisionen mot ofrivillig ensamhet.

 • Nya Raoul Wallenbergparken invigd


  Raoul Wallenbergparken, före detta stadshusparken, har byggts om och en mångfald av nya växter har planterats. Den 3 juni invigdes parken officiellt.

 • Budgetdirektiven för 2025 beslutade


  Kommunstyrelsen har fattat beslut om budgetdirektiven för 2025. Nu tar stadens nämnder och förvaltningar över arbetet med budgeten för respektive område.

 • Vi byter tätskikt på Herserudsviadukten


  Mellan juni och augusti byter vi tätskikt på Hersreudsviadukten i Torsvik så att den ska hålla länge till. Så påverkar arbetet trafiken i området.

 • Tågtrafiken igång på Lilla Lidingöbron


  Nu rullar Lidingöbanan hela vägen, tur och retur, mellan Ropsten och Gåshaga brygga. Trafiken kom i gång i söndags och i måndagens morgonrusning genomförde representanter från Lidingö stad och SL premiärturen över Lilla Lidingöbron.

 • Lidingöloppet är Årets ängel 2024


  Lidingöloppet och organisationen runt världens största terränglopp tilldelas i år Årets ängel. Priset är Lidingö stads utmärkelse för insatser inom kultur, idrott och hälsa. Lidingöloppet prisas för sina insatser att inspirera till en fysiskt aktiv livsstil.

 • Examen för Hersby gymnasiums elever


  Avgångsklasserna på samhällsprogrammet i Hersby gymnasium har redovisat sina examensarbeten. Uppgifterna eleverna har arbetat med den här gången skiljer sig från tidigare. Det är skarpa samhällsutmaningar som Lidingö stad vänt sig till skolan för att söka lösningar på. Skola och samhälle i samverkan.

 • Lidingö backar i enkätundersökning


  Svenskt näringsliv har presenterat sin årliga enkätundersökning om lokalt företagsklimat. 139 lidingöföretagare har besvarat enkäten och staden backar något i jämförelse med förra årets mätning. Det är främst frågan om hur man upplever vägnät, tåg- och flygförbindelser som kommunen får lägre betyg i år.

 • Nu kan du rösta i EU-valet


  Söndagen den 9 juni är det val till Europaparlamentet, EU-val, i Sverige. I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i parlamentet de kommande fem åren.

 • Mer sol och grönt i stadens miljöbokslut


  Staden fortsätter att installera solceller på sina byggnader. Och öns yta för naturreservat har nästan fördubblats. Det är några av punkterna som togs upp i Miljöbokslutet vid kommunfullmäktige den 20 maj.

 • Dialog med vård- och omsorgsbranschen


  Den 8 maj bjöd omsorgs- och socialförvaltningen i Lidingö stad in till en marknadsdialog med vård- och omsorgsbranschen. Omkring 40 deltagare var på plats för att ta del av föreläsningar och diskutera tillsammans. Detta med fokus på kompetensförsörjning men också AI, välfärdsteknik, digitalisering, förnyelse och innovation.

 • Tre frågor till Christin Worwick


  Christin Worwick, hur ser ditt uppdrag som arbetskoordinator ut?

 • Nya Rudbodaparken invigd


  Nu är ombyggnationen av Rudbodaparken klar och parken har invigts. Den har till stor del utformats utifrån Lidingöbornas önskemål och har säskilt fokus på rörelse och tillgänglighet.

 • Vinnarna av Tillgänglighetspriset 2024


  Coop Skeppet och IFK Lidingö friidrott har tilldelats Lidingö stads nyinstiftade pris, Tillgänglighetspriset. Priset uppmärksammar goda insatser som gör livet på ön mer tillgängligt för alla.

 • Sabotage mot Lidingöbanan


  SL meddelar att ett sabotage på signalanläggningen på Lilla Lidingöbron genomförts. På två ställen har kablar blivit avklippta. Detta upptäcktes idag på morgonen.

 • Lidingöbanan börjar gå över bron 26 maj


  Tidigt på morgonen den 26 maj är det planerat att Lidingöbanan börjar gå hela vägen till Ropsten igen. Därefter kommer spårvagnen att gå enligt ordinarie tidtabell. Mellan den 17 och 25 maj testar SL spåranläggningen inför trafikstarten.
Till toppen av sidan