Läget på Lidingö med anledning av covid-19

Nyhetsarkiv för Lidingö stad

Här kan du läsa alla våra senaste nyheter.


 • Fler möjligheter till idrott och rörelse


  Nyrenoverade Lidingövallen har invigts och är nu en fullstor arena för alla friidrottsgrenar och fotbollens 11-mannalag. Men den är inte den enda anläggningen som blivit klar eller planeras för att göra det möljigt för Lidingöborna att vara aktiva.
  Fler möjligheter till idrott och rörelse

 • Kommunfullmäktige sammanträder


  Kommunfullmäktige i Lidingö kallas att sammanträda i Gustaf Dalén-salen i stadshuset, måndagen den 27 september 2021 klockan 18.00.
  Kommunfullmäktige sammanträder

 • Lidingös hemtjänst tidigt ute med omsorgskontakt


  Lidingö stads hemtjänst hör till en av de första kommunerna i landet med att införa en fast omsorgskontakt för alla sina brukare. Det är en del i arbetet med att skapa kontinuitet och trygghet för hemtjänstens kunder.
  Lidingös hemtjänst tidigt ute med omsorgskontakt

 • Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar


  Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 13 september.
  Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

 • Pris till Käppala skola för viktigt arbete


  Högstadielärarna i svenska och engelska på Käppala skola tilldelas Region Stockholms pris mot främlingsfientlighet och rasism för sin målmedvetna, tillgängliga och väl genomtänkta undervisning. Vid en digital prisutdelning fick de motta juryns motivering och prischeck på 25 000 kronor. Priset delas med Samuel Westman och trygghetsgruppen på Järfälla Gymnasium.
  Pris till Käppala skola för viktigt arbete

 • Hersby söker företagare till nytt teknikprogram


  För att locka fler elever till vidare utbildning inom teknikområdet startar Hersby gymnasium ett helt nytt teknikprogram. Programmet bygger på ett nära samarbete med näringslivet och nu söker man företagare som vill vara med och bidra med sina erfarenheter. Är du en av dem?
  Hersby söker företagare till nytt teknikprogram

 • Nästa milstolpe för simhallen


  Den planerade simhallen i Dalénum står inför en viktig milstolpe. På kommunstyrelsens möte den 13 september beslutades att bygget av simhallen nu inom kort ska upphandlas. Det innebär att första spadtaget kan tas under 2022. Simhallen ska stå klar 2025.
  Nästa milstolpe för simhallen

 • ISS lagar mat till äldreomsorgen


  En ny kostupphandling är genomförd och från den första november är det företaget ISS som lagar och levererar mat till stadens äldreboenden och matlådor till omsorgstagare inom hemtjänsten. I och med detta avslutas avtalet med Sodexo.
  ISS lagar mat till äldreomsorgen

 • Tack alla sommarjobbare för era insatser


  Att ordna sommarjobb under en pandemi har varit en utmaning, men trots det sommarjobbade i år 65 Lidingöungdomar inom stadens olika verksamheter.
  Tack alla sommarjobbare för era insatser

 • Vi rustar upp Väpnarparken


  Vi fortsätter upprustningen av våra lekparker och nu har turen kommit till Väpnarparken i Brevik. Lekparken får nytt och mer varierat innehåll och nya träd och buskar planteras.
  Vi rustar upp Väpnarparken

 • Tv-inspelning på Siggebogården


  På Siggebogården hamnade fyra seniorer i blickpunkten när en filminspelning ägde rum torsdagen den 2 september. Det var Sveriges Television som spelade in för en programserie om hållbar konsumtion för UR som ska visas på SVT nästa år.
  Tv-inspelning på Siggebogården

 • Nya Lidingövallen öppnar portarna


  Till helgen är det äntligen dags att ta nya Lidingövallen i bruk. Anläggningen är färdigställd och återinvigs lördagen den 11 september.
  Nya Lidingövallen öppnar portarna

 • Brett stöd för vaccination bland anställda


  Det pågår en diskussion runtom i landet om möjligheten att omplacera vårdpersonal som valt att inte vaccinera sig mot covid-19. På Lidingö har vaccineringen bland stadens medarbetare inom vård och omsorg varit framgångsrik.
  Brett stöd för vaccination bland anställda

 • Högsätra idrottsområdes detaljplan på granskning


  Högsätra idrottsområde ska utvecklas med fler sporthallar så att fler idrotter kan vara verksamma i området. Nu finns möjlighet att tycka till om förslaget till ny detaljplan: Granskning hålls den 7 september till den 12 oktober.
  Högsätra idrottsområdes detaljplan på granskning

 • Staden tar hjälp av föreningslivet


  Fram till mars 2022 kommer Lidingö stad i en pilotverksamhet att arrangera nattvandringar med hjälp av IFK Lidingö fotboll. Det framgår av den överenskommelse som parterna nyligen undertecknat.
  Staden tar hjälp av föreningslivet

 • På gång inom upphandling i höst


  Upphandling är ett av de områden vi har ett stort fokus på för att stärka och förbättra företagsklimatet. Under hösten bjuder upphandlingsenheten bland annat in till en marknadsdialog inom bygg och anläggning och en uppföljare på digitala anbudsskolan.
  På gång inom upphandling i höst

 • Del av Sturevägen stängs för trafik


  Sättningarna i Sturevägen ska repareras och en del av vägen byggas om. Den södra delen av Sturevägen stängs därför helt för trafik måndag 30 augusti fram till början av november. Bussgatan öppnar tillfälligt för trafik i riktning mot Stockholmsvägen.
  Del av Sturevägen stängs för trafik

 • Incontro - ny matleverantör på Lidingö


  Med fokus måltider som särskilt passar barn och elever tar Incontro Ab över matleveranserna till de kommunala skolorna och förskolorna på norra Lidingö. Maten kommer i större utsträckning vara mer separerade så att barn och elever själva kan välja att komponera sin måltid utifrån det de är sugna på. ISS, som tidigare lagat maten på norra ön, tar över skolorna på södra delen.
  Incontro - ny matleverantör på Lidingö

 • Mötesplats Centrum öppnar gradvis


  Mötesplats Centrum öppnar för förbokade evenemang av olika slag. Det beslutade Lidingö stad på tisdagen. Även drop in-verksamheten öppnar så att äldre på Lidingö kan träffa bland andra den digitala lotsen och syn- och hörselinstruktör i stadshuset.
  Mötesplats Centrum öppnar gradvis

 • Succé för efterlängtade utomhusbion


  Vädergudarna var på gott humör när den efterlängtade utomhusbion i Larsberg var tillbaka. Totalt 2 800 filmsugna biobesökare kom för att se de sju filmerna som visades på en enorm LED-skärm under bar himmel.
  Succé för efterlängtade utomhusbion
Till toppen av sidan