Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Nyhetsarkiv för Lidingö stad

Här kan du läsa alla våra senaste nyheter.


 • Ingen genomfart på Herserudsvägen


  Herserudsvägen är stängd för genomfart perioden 20–31 mars, när en plattform för Lidingöbanas ersättningsbussar byggs vid Baggeby station. Vi rekommenderar fordon att välja Södra Kungsvägen. Busstrafiken på Herserudsvägen läggs under tiden om.
  Ingen genomfart på Herserudsvägen

 • Kommunfullmäktige sammanträder


  Kommunfullmäktige i Lidingö kallas att sammanträda i Gustaf Dalén-salen i stadshuset, måndagen den 27 mars 2023 klockan 18.00.
  Kommunfullmäktige sammanträder

 • TV: Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar


  Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 13 mars.
  TV: Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

 • Ta chans att påverka äldreomsorgen


  Hjälp oss att utveckla äldreomsorgen genom att svara på Socialstyrelsens enkät.
  Ta chans att påverka äldreomsorgen

 • Sommarjobb för Lidingöungdomar


  Lidingö stad erbjuder sommarjobb och kultursommarjobb inom stadens olika verksamheter. Ansökan är nu öppen.
  Sommarjobb för Lidingöungdomar

 • Brorenovering påverkar trafiken i centrum


  Den 20 mars börjar vi rusta upp bron nedanför Jernet i centrum. Lejonvägen stängs av för biltrafik i höjd med Kyrkvägen och i riktning mot Norra Kungsvägen. Bussar och utryckningsfordon kan passera men annan motortrafik leds om fram till i sommar.
  Brorenovering påverkar trafiken i centrum

 • Tyck till om nya detaljplaner i Rudboda


  Två nya detaljplaner har tagits fram i syfte att kunna bygga gruppbostäder enligt lagen om stöd och service till funktionshindrade (LSS) i Rudboda. Detaljplanerna är ute för samråd och du som Lidingöbo har nu chans att tycka till.
  Tyck till om nya detaljplaner i Rudboda

 • Så blir Rudbodaparkens nya lekplats


  I höstas bad vi Lidingöborna att tycka till om upprustningen av Rudbodaparkens lekplats. Vi har sammanställt de många önskemålen och kan nu visa upp en förslagsskiss.
  Så blir Rudbodaparkens nya lekplats

 • Kosttema för aktiva seniorer i mars


  Under mars månad har Mötesplats centrum temat kost. Du som är senior, kom och få tips om hur du med enkla medel kan bli näringsjägare.
  Kosttema för aktiva seniorer i mars

 • Lidingöbanan stängs av för spårarbete


  Det är nära nu! De sista arbetena innan den nya spårbron kan öppna för Lidingöbanan görs 1 april till 14 maj. SL:s bussar ersätter under byggperioden tågtrafiken över bron.
  Lidingöbanan stängs av för spårarbete

 • Tyck till om detaljplaner i Kyrkviken


  Nu sker nästa milstolpe i arbetet med den nya detaljplanen för kvarteren Brädgården och Båtbyggaren vid Kyrkviken, där villor och radhus planeras. Förslaget har justerats efter det tidigare samrådet och ställs nu ut för granskning mellan 1 och 29 mars.
  Tyck till om detaljplaner i Kyrkviken

 • Koppla vovven för rådjurens skull


  Från 1 mars fram till 20 augusti ska du som går ut med hunden se till att den hålls kopplad. Detta för att skydda vilt som lever i skog och mark.
  Koppla vovven för rådjurens skull

 • TV: Hit går dina skattepengar 2023


  I videon kan du se en sammanfattning över de främsta prioriteringarna som väntas ske under 2023 i stadens verksamheter. Stadens ekonomichef sammanfattar även hur ekonomin ser ut generellt.
  TV: Hit går dina skattepengar 2023

 • Flaggan hissades för Ukraina


  Fredagen den 24 februari var det ett år sedan Ryssland inledde anfallskriget mot sin granne Ukraina. Med anledning av detta hissades Ukrainas flagga utanför stadshuset.
  Flaggan hissades för Ukraina

 • Två nya hundhagar på gång


  Grattis alla hundälskare! Två nya hundhagar planeras på ön, en vid Högberga och en vid Koltorp. Och fårhagen i Furutorp kommer till stor del att fortsätta användas som hundhage.
  Två nya hundhagar på gång

 • Ny detaljplan antagen för Tindrahuset


  En ny detaljplan har antagits för Lejonet 43 (Tindrahuset) och de två närliggande fastigheterna. Den nya planen tillåter att huset rivs och att tre nya villor byggs.
  Ny detaljplan antagen för Tindrahuset

 • Idé om att spara vatten får innovationspris


  Det finns många kreativa och uppfinningsrika barn och ungdomar på Lidingö. Den senaste tiden har elever och pedagoger i öns kommunala skolor arbetat med innovationer på årets tema "nytt som gör nytta - att spara energi" och ställt ut sina idéer på Innovationsveckans mässa. Nu har ett vinnande bidrag utsetts.
  Idé om att spara vatten får innovationspris

 • Uppdatering av Lidingö stads grafiska profil


  Sedan årsskiftet är arbetet med att uppdatera Lidingö stads grafiska profil i full gång. Det är ett nödvändigt arbete för att bli tydligare, fungera bättre i digitala kanaler och anpassa den grafiska profilen till lagen om digital tillgänglighet.
  Uppdatering av Lidingö stads grafiska profil

 • TV: Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar


  Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 6 februari.
  TV: Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

 • Sofi vidare till semifinal i Funkisfestivalen


  Sofi är vinnare av den lokala deltävlingen i Funkisfestivalen. Hon går nu vidare för att representera Lidingö i semifinalen på Nalen i Stockholm.
  Sofi vidare till semifinal i Funkisfestivalen
Till toppen av sidan