Nyhetsarkiv för Lidingö stad

Här kan du läsa alla våra senaste nyheter.


 • Trygghetsvandring på Näset


  På tisdag den 29 november genomför Lidingö stad och polisen en trygghetsvandring på Näset. Boende och intresserade kan följa med för att titta på belysning, vegetation och annat som kan påverka tryggheten i området. Starten går från Källängens skolas matsal och vandringen genomförs klockan 18–20.00.
  Trygghetsvandring på Näset

 • Kraftigt snöfall på kort tid påverkar snöröjningen


  I veckan har det fallit stora mängder snö på kort tid. Vi får många frågor från Lidingöbor kring stadens arbete med snöröjning. Här besvarar vi de vanligaste frågorna.
  Kraftigt snöfall på kort tid påverkar snöröjningen

 • Allt du behöver finns på Lidingö


  Julklappar, matvaror, tjänster och serveringar – allt du behöver inför jul finns på Lidingö. De lokala företagarföreningarna och Lidingö stad vill nu uppmuntra Lidingöbor att nyttja öns breda utbud.
  Allt du behöver finns på Lidingö

 • 3 frågor till miljösamordnaren Anna Granström


  Hur ser Lidingö stads klimat- och miljöarbete ut och på vilket vis kan vi hjälpa företagare som vill ställa om sin verksamhet? Miljösamordnare Anna Granström ger svar på frågorna.
  3 frågor till miljösamordnaren Anna Granström

 • Gratis broddar till seniorer 65+


  Plötsligt kom vintern och halkan. Som traditionen bjuder delar Lidingö stad ut gratis broddar till alla Lidingöbor som fyllt 65. Vi smygstartar omgående, men passa gärna på den 30 november klockan 13-16 att komma till Mötesplats centrum i Stadshuset för att öva på hur du kan hålla dig på benen.
  Gratis broddar till seniorer 65+

 • Här är Elfviks gårds nya arrendatorer


  Elfviks gårds nya arrendatorer heter Jessica Hallman och Frøy Johansen. De har nu tecknat avtal med Lidingö stad och flyttar i mars 2023 in på gården tillsammans med sina tre döttrar.
  Här är Elfviks gårds nya arrendatorer

 • Ny arrendator sökes till Elfviks gård


  I samband med att den nuvarande arrendatorn går i pension finns en unik chans att arrendera Elfviks gård och förvalta och utveckla ett aktivt och storstadsnära jordbruk.
  Ny arrendator sökes till Elfviks gård

 • Byt vinterprylar under återbruksveckan


  Lämna in barnens använda vinterprylar och hitta något nytt till vintersäsongen. Bytiken är öppen 28 november- 2 december i stadshusets entréhall.
  Byt vinterprylar under återbruksveckan

 • Orange vädervarning för stora mängder snö


  Uppdaterad 21 november klockan 14.30: Under söndagskvällen fram till måndag kväll väntas stora mängder snö och SMHI har utfärdat orange vädervarning. Fortsatta störningar i trafiken väntas under tisdagen 22 november.
  Orange vädervarning för stora mängder snö

 • Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar


  Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, sammanfattar några av punkterna som togs upp under kommunstyrelsens sammanträde den 14 november.
  Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

 • Kommunfullmäktige sammanträder


  Kommunfullmäktige i Lidingö kallas att sammanträda i Gustaf Dalén-salen i stadshuset, måndagen den 28 november 2022 klockan 15.00. Om inte alla ärendena blir behandlade under måndagen fortsätter sammanträdet på tisdag den 29 ovember klockan 18.00.
  Kommunfullmäktige sammanträder

 • Årets Gustaf Dalénpristagare utsedd


  Jonas Tellander, en av grundarna till ljudboksbolaget Storytel, är årets mottagare av Lidingö stads Gustaf Dalénpris.
  Årets Gustaf Dalénpristagare utsedd

 • Värdefulla fynd vid arkeologisk utgrävning


  Flera värdefulla fynd har gjorts vid en arkeologisk utgrävning av gravar i gravfältet Lidingö 17:1 i Sticklinge. Gravarna ska nu tas bort.
  Värdefulla fynd vid arkeologisk utgrävning

 • Finalisterna till kvalitetsutmärkelsen är…


  Lidingö har duktiga, omtyckta och framgångsrika pedagoger! Det vittnar de många nomineringarna till utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse om. Nu har sex finalister valts ut - tre i kategorin Årets pedagog och tre i kategorin Årets arbetslag.
  Finalisterna till kvalitetsutmärkelsen är…

 • Byggstart för GT Vikingarnas nya hall


  Bygget av Gymnastiktruppen Vikingarnas nya truppgymnastikhall i Bodal har startat. I veckan som gick rullade grävmaskiner in på byggplatsen.
  Byggstart för GT Vikingarnas nya hall

 • Renoverade ”Vindarnas tempel” tillbaka


  Efter ett rejält ansiktslyft har den lilla väntkuren "Vindarnas tempel" flyttats till det nya brotorget på Lilla Lidingöbron och återfår nu sin forna glans.
  Renoverade ”Vindarnas tempel” tillbaka

 • Elda säkert hemma när kylan kommer


  Nu när det blir kallare är det fler som eldar hemma i sina braskaminer. Här är några saker att tänka på för att elda säkert och undvika att störa grannar.
  Elda säkert hemma när kylan kommer

 • Redo för öns kulturvecka – snart är det dags


  Den 12 till 20 november är det dags för Lidingö kulturvecka igen – öns i särklass största kulturevenemang och i år med en ny familjelördag. Häng med!
  Redo för öns kulturvecka – snart är det dags

 • Gamla brons landanslutning riven


  Gamla Lidingöbrons norra brogren på Lidingö har nu rivits, något som gick mycket snabbt efter att Lilla Lidingöbron öppnade för gående och cyklister den 11 oktober.
  Gamla brons landanslutning riven

 • Vad händer i simhallsbygget?


  Den 31 augusti togs det första spadtaget till vår nya simhall i Dalénum. Knappt två månader senare har vår entreprenör Cobab etablerat sig och börjat förbereda marken inför grundläggningen av simhallen.
  Vad händer i simhallsbygget?
Till toppen av sidan