Nyhetsarkiv för Lidingö stad

Här kan du läsa alla våra senaste nyheter.


 • Lidingö stad byter ut trygghetslarm


  Under hösten och kommande vinter får alla Lidingöbor som har trygghetslarm en ny sort. Alla gamla larmknappar och larmdosor byts ut mot nya. Orsakerna till bytet är två: Dels gick det gamla avtalet ut, dels började larmen bli lite åldersstigna och behövde moderniseras för att möta ökade krav på säkerhet och funktionalitet. För användarna blir det ingen omedelbar skillnad.
  Lidingö stad byter ut trygghetslarm

 • Piffad utemiljö runt boenden för äldre


  Utemiljön runt Lidingös kommunala boenden för äldre har piffats till. Vi har planterat nya rabatter, hängt upp fågelholkar, byggt gärdesgårdstun och satt ut sittgrupper.
  Piffad utemiljö runt boenden för äldre

 • Information om coronapandemin


  Sidan uppdateras löpande. Lidingö stad följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring det nya coronaviruset. Uppdaterad information som rör Lidingö specifikt, publiceras löpande vid behov på denna sida. För aktuell information generellt, bör du vända dig till myndigheternas officiella kanaler.
  Information om coronapandemin

 • Varning för bedrägeri och stöld


  Polisen varnar för bedragare som främst riktar in sig på äldre personer.
  Varning för bedrägeri och stöld

 • Ny typ av farthinder på Kyttingevägen


  En ny typ av hastighetshinder kommer att installeras på Kyttingevägen. Det är en aktiv form av hastighetsreglering som innebär att så länge som man håller hastigheten händer inget men om man kör för fort aktiveras hindret.
  Ny typ av farthinder på Kyttingevägen

 • Utomhusbion tillbaka i augusti


  Sista helgen i augusti förvandlas parken nedanför Larsbergsvägen 10 på Lidingö till en utomhusbio. För femte gången arrangerar Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson den populära utomhusbion som tidigare år haft tusentals besökare i alla åldrar.
  Utomhusbion tillbaka i augusti

 • Kriget i Ukraina


  Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är omvärldsläget oroligt. Det väcker många frågor och många kan behöva hantera både sin egen och andras oro. Vi får också många frågor just nu bland annat om skyddsrum och flyktingmottagande och hur man kan hjälpa till.
  Kriget i Ukraina

 • Прибувають до Швеції з України


  Громадянини України мають право на в’їзд до Швеції без візи на період до 90 днів за умови наявності біометричного паспорту України. Однак, для тих осіб, що подають документи на отримання прихистку, немає вимог щодо паспорту.
  Прибувають до Швеції з України

 • Markanvisningstävling - ny förskola i Islinge


  Vi bjuder in exploatörer till en markanvisningstävling för att uppföra en ny förskola på stadens mark i Islinge. Marken kommer att upplåtas med tomträtt. Tävlingen pågår mellan den 30 juni och 26 september 2022.
  Markanvisningstävling - ny förskola i Islinge

 • Gratis padel på Lidingövallen


  Under sommaren kan du spela padel på Lidingövallen. En mobil bana från banleverantören Instantpadel placeras i isrinken i juli och augusti och du spelar helt gratis. Låt matchen börja!
  Gratis padel på Lidingövallen

 • Över 41 miljoner extra till äldreomsorgen


  Socialstyrelsen har på regeringens uppdrag fördelat medel till ett antal av landets kommuner för att höja kvalitén inom äldreomsorgen. För Lidingös del innebär det ett extra tillskott på över 41 miljoner kronor.
  Över 41 miljoner extra till äldreomsorgen

 • Sommartips för hemester på Lidingö


  Det finns gott om smultronställen, härliga cykelvägar, vackra badplatser och sköna utflyktsmål på Lidingö. Här får du tips på vad du kan göra på hemmaplan i sommar.
  Sommartips för hemester på Lidingö

 • Fler laddplatser för elbilar i sikte


  Nu satsar vi på att skapa fler och bättre möjligheter för att ladda elfordon på kommunal mark. Bodals pendlarparkering, stadshusparkeringen och Lidingövallen blir nästa år först ut med nya laddplatser för el- och hybridbilar.
  Fler laddplatser för elbilar i sikte

 • Lidingö bäst på bemötande


  I en färsk undersökning av kommunernas service gentemot medborgarna hamnar Lidingö stad i topp. Lidingö är bäst i klassen på bemötande och tar pallplats i enkelhet och tydlighet.
  Lidingö bäst på bemötande

 • Öns badplatser redo för sommarens dopp


  Bottnar har städats, bakteriehalter och vattentemperaturer mätts upp. Öns badplatser är redo för sommarens första dopp.
  Öns badplatser redo för sommarens dopp

 • Årets unga företagare prisades


  Onsdagen den 8 juni hölls den årliga prisutdelningen inom Ung företagsamhet på Hersby gymnasium. Stort grattis till Årets UF-företag, Re;Scent UF samt till Heads-Up UF som tog hem priset för Årets marknadsföring.
  Årets unga företagare prisades

 • Hustegaholm öppnar för säsongen


  Just när näktergalen inlett sin skönsång öppnar kaféet på somriga Hustegaholm, efter två års pandemibegränsningar. Dock blir det inget midsommarfirande i år.
  Hustegaholm öppnar för säsongen

 • Förslag på fler naturreservat ut på remiss


  Lidingö satsar ytterligare på att bevara sin rika natur. Nu föreslås ett nytt naturreservat i Sticklinge och en utökning av Långängen-Elfviks naturreservat. Förslaget går ut på bred remiss och allmänheten är välkommen med synpunkter fram till den 12 september.
  Förslag på fler naturreservat ut på remiss

 • Framtiden i fokus på företagarfrukost


  Krypto, blockkedjor, Internet of things, AI, sensorer, välfärdsteknik. Ord och begrepp som berättar om en ny tid. Nu arrangerar Lidingö stad ett frukostmöte för öns företagare där framtiden står i fokus.
  Framtiden i fokus på företagarfrukost

 • Klart med samverkan mellan stad och polis


  Nu är samverkansöverenskommelsen mellan Lidingö stad och polisen undertecknad. Överenskommelsen kommer att gälla under två år och syftet är att öka tryggheten på ön. Ett flertal trygghetsfrämjande aktiviteter och en förstärkt lokal polisiär förankring ingår i överenskommelsen.
  Klart med samverkan mellan stad och polis
Till toppen av sidan