Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Årets pedagog och Årets arbetslag utsedda

Pedagog René Östberg på Sticklinge förskola och arbetslag F-3 på Käppala skola är vinnarna av årets kvalitetsutmärkelse. Vinnarna överraskades med blommor och diplom på sina respektive skolor och fick också ta emot varsin prischeck på 15 000 kronor.

René Östberg från Sticklinge förskola är Årets pedagog och arbetslaget F-3 på Käppala skola utnämndes till Årets arbetslag.

Under hösten har det varit möjligt att nominera pedagoger och arbetsgrupper till utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse. Av de nomineringar som kom in valdes tre pedagoger och tre arbetslag ut som finalister i kategorierna Årets pedagog och Årets arbetslag. Den 11 januari delades priset ut vid en digital tillställning i stadshuset.

- Årets arbetslag har en tydlig systematik i sitt arbete och kopplar samman teori, praktik och forskning i planeringen av sin undervisning vilket är helt avgörande för att främja elevers lärande. Dom delar också med sig frikostigt och bidrar i den fina delakultur vi har på Lidingö. Årets pedagog lyckas på ett fantastiskt sätt integrera natur- och kulturresurserna som finns på vår fina ö i sin undervisning och hon vågar också prova nya metoder i sin undervisning för att möta barnen i sitt lärande, säger Ulrika Strandberg, förvaltningschef lärande- och kulturförvaltningen.

Vinnarna uppvaktades med blommor, diplom och en prischeck på 15 000 kronor per kategori som kan användas till exempelvis utbildning, studieresa eller pedagogiskt material. Alla finalister tilldelades också en biljett till Nobel Prize Teacher Summit – en konferens där pedagoger från hela världen möter Nobelpristagare, forskare och fredsaktivister kring ett tema av stor vikt för utbildning.

- Vi är mycket glada över det stora engagemang som har visats genom att nära 80 nomineringar kom in detta år. Det var också väldigt stimulerande att under en hel dag få vara med och intervjua finalisterna och att få lyssna till deras berättelser. Alla dessa duktiga pedagoger och arbetslag är vinnare genom sin förmåga att skapa en verksamhet av högsta kvalitet för Lidingös barn och elever, säger Christer Mohlin (M), utbildningsnämndens ordförande.

Stort grattis till vinnarna och till de övriga finalisterna som var arbetslaget årskurs 6 på Sticklinge skola, arbetslaget Ugglan på förskolan Idun, Kristina Grimfelt lärare på Käppala skola och Sarah Birnik lärare på Bo skola.

Juryns motiveringar

Vinnare i kategori Årets arbetslag:

Arbetslag F-3, Käppala skola

Motivering: Med sitt engagemang för varje elevs individuella trygghet och kunskapsutveckling, skapar arbetslaget en stimulerande lärmiljö som uppmuntrar eleverna att vara aktiva och delaktiga i sitt lärande. Arbetslaget har en tydlig systematik där de använder forskning, teori och praktik för att våga testa och sedan utvärdera. Arbetslaget visar hög ambition och delar med sig av sitt kunnande.


Vinnare i kategori Årets pedagog:

René Östberg, Sticklinge förskola

Motivering: René har med sitt mod och stora engagemang lyckats integrera hela öns och Stockholms natur- och kulturresurser i barnens undervisning. Genom att stärka barnens självständighet och sociala färdigheter skapar hon hos varje barn en ökad tillit till den egna förmågan. René är skicklig i att omsätta nya pedagogiska metoder i praktiken, delar med sig av sina kunskaper och skapar därmed en trygg och inkluderande miljö för såväl barn som kollegor.

Till toppen av sidan