Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Entreprenörsmässan: Årets vinnare alla kategorier

Den 7 december gick Hersby gymnasiums årliga entreprenörsmässa av stapeln i Lidingö stadshus. Ett hundratal elever som driver UF-företag (Ung Företagsamhet) ställde ut och sålde sina produkter i kreativa montrar. En rad priser delades även ut.

Eleverna Märta Jobeus, Julia Planting, Annie Bergqvist, Evelina Wahlberg vann priset Bästa monter för sin presentation av ZNT UF.

Eleverna Märta Jobeus, Julia Planting, Annie Bergqvist och Evelina Wahlberg vann priset Bästa monter för sin presentation av ZNT UF.

Mässan invigdes av kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) som framhöll vikten av entreprenörskap samt att kunden och företaget ska vara nöjda efter en affär.

Christer Mohlin (M), ordförande i utbildningsnämnden på Lidingö presenterade Hersby gymnasiums näringslivsjury bestående av Matias Palm-Jensen (ordförande), Maria Hall-Person, Malin Rosenqvist och Mats Limnefelt. De hade läst UF-företagens affärsplaner och därefter utsett vinnare i kategorierna Bästa affärsidé, Bästa affärsmodell och Bästa hållbarhet. Hemliga monterbedömare på plats valde också ut ett UF-företag för Bästa monter.

Därefter delade Anders Öberg från Rotary Lidingö Milles ut tre priser för bästa pitch på Draknästet som hölls i oktober.

Mässan var välbesökt och många passade på att köpa julklappar. Flera av produkterna byggde på hållbarhet och hade tillverkats eller förädlats av eleverna själva.

Vinnare Entreprenörsmässan 2023

Att vinna något av uf-juryns priser priser är en stor ära för Hersby gymnasiums elever.

Årets vinnare presenteras nedan.

Bästa Affärsidé: Safety Jewelry UF

Medlemmar: Tilde Ander, Elsa Elofsdotter, Ella Bromée

Produkt: Vi tillverkar och säljer säkerhetssmycken som ger trygghet för unga vuxna. Vår produkt är armband gjorda av begagnade jeans och nitar med inbyggda chip. Genom att klicka på smyckets knapp kan du få hjälp när du behöver det.

Juryns motivering: "För Bästa Affärsidé går priset till ett UF-företag som framgångsrikt förenar säkerhet, stil och modemedvetenhet. Genom ett samarbete med Tekniska högskolan har de skapat en unik produkt. Företaget visar i sin nytänkande affärsplan förmågan att på ett kostnadseffektivt sätt kombinera teknologi, design och hållbarhet.

Deras ambition sträcker sig bortom det konventionella, där produkterna representerar en framtid där säkerhet och trygghet integreras naturligt i vardagen utan att kompromissa med stil och personlig uttrycksfullhet.”

Bästa Hållbarhet: Denimi UF

Majken Levin, Amanda Nordlander, Astrid Rabe, Ruth Hegbart och Greta Wedell från Denimi UF.

Majken Levin, Amanda Nordlander, Astrid Rabe, Ruth Hegbart och Greta Wedell från Denimi UF.


Medlemmar: Majken Levin, Amanda Nordlander, Astrid Rabe, Ruth Hegbart, Greta Wedell

Affärsidé: Denimi UF erbjuder trendiga och unika jeans till unga kvinnor. Jeansen köps in second hand och genom kreativ design får de nytt liv.

Juryns motivering: “Priset för Bästa hållbarhet går till ett UF-företag som i sin affärsplan har en stark hållbarhetsstrategi. Genom att främja återanvänt mode och skapa en one-of-a-kind-produkt driver de ett motstånd mot slit- och slängbeteenden. Företagets cirkulära ställningstagande är en nyckelkomponent i deras strategi.

Genom sina produktsläpp skapar de ett ’KÖP HÄR OCH NU’ för sina alster och visar att hållbarhet och kreativitet går hand i hand för att skapa en bättre och mer hållbar framtid. Det finns en god tillväxtpotential och vi i juryn ser fram emot att följa UF-företagets hållbarhetsresa.”

Bästa Affärsmodell: Biobubblan UF

Elliot Sylvén, Rasmus Willén, Carl Hedenberg, Felix Hockman och Filip Andersson från Biobubblan UF.

Elliot Sylvén, Rasmus Willén, Carl Hedenberg, Felix Hockman och Filip Andersson från Biobubblan UF.


Medlemmar: Elliot Sylvén, Rasmus Willén, Carl Hedenberg, Felix Hockman, Filip Andersson

Produkt: Ett självförsörjande ekosystem i en burk, som är en vacker, hållbar och underhållsfri lösning på att ha växter i hem och kontor.

Juryns motivering: “När en väl genomtänkt och innovativ affärsidé drivs framåt med stort engagemang, som får sätta standarden för allt från samarbete till produktframtagning, försäljningsstrategier och mål kan det inte bli annat än bra! Utanför boxen till vem man säljer och hållbart i alla delar, där man både återvinner, producerar själva och har tagit fram en social hållbarhetsstrategi för hur man samarbetar. En cirkulär, grön produkt som både utbildar och inspirerar kunden. Vi kan inte annat än charmas av dessa spännande kretsloppsbubblor som håller i längden. Från jord till bord!”

Bästa Monter: ZNT UF

 

Märta Jobeus, Julia Planting, Annie Bergqvist och Evelina Wahlberg från ZNT UF.

Märta Jobeus, Julia Planting, Annie Bergqvist och Evelina Wahlberg från ZNT UF.


Medlemmar: Märta Jobeus, Julia Planting, Annie Bergqvist, Evelina Wahlberg

Produkt: Stilrena doftsmycken (berlocker) som möjliggör för kunden att bibehålla doften av sin parfym längre utan att utsätta huden för påfrestning.

Juryns motivering: “Ett mycket trevligt bemötande där samtliga medlemmar var pålästa, pigga och stolta över sin fina produkt i egentillverkad förpackning. Dessutom en nytänkande produkt, ett dofthalsband, där företaget tänkte på allergiker. Vi tyckte även att det var smart att ha möjlighet att kunna använda två dofter!”

Priser för bästa pitch på Draknästet

Draknästet ägde rum den 11 oktober. Här är vinnarna i dess olika grupper.

Bästa pitch Draknäste 1: Morgonbrödet UF

 

Ludvig Jacobowsky, Alexander Johansson, Elliot Thorén, Johan Ragnarsson och Tim Wikholm  från Morgonbrödet UF.

Ludvig Jacobowsky, Alexander Johansson, Elliot Thorén, Johan Ragnarsson och Tim Wikholm från Morgonbrödet UF.


Medlemmar: Ludvig Jacobowsky, Alexander Johansson, Elliot Thorén, Johan Ragnarsson, Tim Wikholm

Produkt: Hemleverans av bröd på söndagar (Lidingö).

Bästa pitch Draknäste 2: Biobubblan UF

 

Carl Hedenberg, Rasmus Willén, Filip Andersson, Felix Hockman och Elliot Sylvén från Biobubblan UF.

Carl Hedenberg, Rasmus Willén, Filip Andersson, Felix Hockman och Elliot Sylvén från Biobubblan UF.


Medlemmar: Carl Hedenberg, Rasmus Willén, Filip Andersson, Felix Hockman, Elliot Sylvén

Produkt: Ett självförsörjande ekosystem i en burk, som är en vacker, hållbar och underhållsfri lösning på att ha växter i hem och kontor.

Bästa pitch Draknäste 3: LysUpp UF

 

Ella Due Lundblad, Elsa Krakau, Isabelle Höglund Svegby och Vendela Leissner från LysUpp UF.

Ella Due Lundblad, Elsa Krakau, Isabelle Höglund Svegby och Vendela Leissner från LysUpp UF.


Medlemmar: Ella Due Lundblad, Elsa Krakau, Isabelle Höglund Svegby, Vendela Leissner

Produkt: Doftljus av hög kvalitet i samarbete med kvinnojouren.

Alla UF-företag från Hersby går att nå via Instagram.

Stort grattis till alla vinnare och tack till alla fantastiska elever som gjorde årets mässa till en succé!

Till toppen av sidan