Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Grattis Marta, vinnare av Funkisfestivalen!

På onsdagen gick årets omgång av Funkisfestivalens lokala deltävling på Lidingö av stapeln. Efter en sprakande föreställning med tio tävlande stod det klart – årets vinnare är Marta!

Marta, vinnare av Funkisfestivalens deltävling på Lidingö 2024.

Marta, vinnare av Funkisfestivalens deltävling på Lidingö 2024.

– Jag vill tacka min man för allt stöd, jag sjöng låten för honom. Vill även tacka min familj och mitt boende, säger Marta efter att hon kammat hem vinsten i Lidingös deltävling i Funkisfestivalen.

Funkisfestivalen är Sveriges största årliga melodifestival för personer som är 15 år eller äldre, med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tio tävlande framförde på onsdagen sina bidrag inför publik och en jury i Lidingö stadshus.

Martas tolkning av låten För evigt med Hanna Ferm imponerade på så väl juryn som de 120 personerna i publiken.

Kvällen innehöll även en mellanakt som framfördes av förra årets vinnare Sofi och en premiärvisning av en musikvideo med egenskriven låt från stadens verksamhet Alfa.

– Det var en superlyckad kväll med härlig stämning och mycket kärlek, försäkrar Jeanette Sjöblom, biträdande enhetschef, verksamhetsområdet funktionsnedsättning.

Semifinal i april

Marta går nu vidare till semifinalen som hålls 9-10 april på Nalen i Stockholm. Den slutliga finalen äger rum den 15 juni på Stockholm Waterfront.

Funkisfestivalen arrangeras av föreningen Funkisglädje. Deltävlingen på Lidingö ägde rum i samverkan med Lidingö stad.

Till toppen av sidan