Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Synligt oljeutsläpp i Hustegafjärden

Under tisdagen upptäcktes ett utsläpp, troligtvis av olja eller annat drivmedel i Hustegafjärden. Kustbevakningen har ansvar för saneringen. En privatägd båt som sjunkit vid Gåshaga marina och läckt diesel är den troliga orsaken.

Olja i vatten vid strandkant

Uppdaterat 240207:

Den sjunkna båten I Gåshaga är nu bärgad och borttransporterad för kontroll och besiktning. Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan.

Uppdaterat 240201:

Oljeläckaget har med största sannolikhet lokaliserats till en privatägd båt som sjunkit vid Gåshaga marina.

Storstockholms brandförsvar och Kustbevakningen var under torsdagen på plats och länsade runtom den sjunkna båten, för att samla upp dieseln. Länsarna blir kvar till dess att båten har bärgats.

Räddningstjänstens drönare har visat att området har påverkats i mindre omfattning än vad som först befarades. Den kraftiga vinden gör också att merparten av dieseln sprids vidare, finfördelas, bryts ned och avgår till luften. Kustbevakningen ska göra en överflygning under torsdag eftermiddag.

2024-01-31:

Under tisdagen upptäcktes ett utsläpp, troligtvis av olja eller annat drivmedel i Hustegafjärden. Kustbevakningen har ansvar för saneringen.

Utsläppet har synts från land och det kan lukta starkt.

När Kustbevakningen undersöket området visade det sig vara ett stort utsläpp och stora delar av farleden in till Stockholm kan var påverkade. Det pågår en mer noggrann undersökning av området.

Oljan ligger som en tunn film vilket gör det svårt att sanera, inte minst som det också finns en del is i området.

Vi uppdaterar när vi har mer info om utsläppet.

Till toppen av sidan