Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingö en av Sveriges bästa platser att bo på

Tidningen Fokus listar årligen landets kommuner om var det är bäst att leva. Liksom förra året placerar sig Lidingö i topp på plats fyra.

Totalt får Lidingö 90,9 poäng av 100. Högsta betyget är en femma och det får Lidingö för offentlig ekonomi. Lägsta betyget får Lidingö inom privatekonomi där poängen hamnar på två. Det är dock en viss förbättring jämfört med förra årets mätning då privatekonomi hamnade på 1,5 poäng. Strax under offentlig ekonomi hamnar hälsa med 4,6 poäng följt av aktiviteter, service och karriär som alla får 4,4 poäng.

— Resultatet visar på ett objektivt sätt att vi har god kvalitet i de kommunala verksamheterna och ordning på ekonomin. Vi är stolta över att vara den bästa kommunen i Stockholms län och den fjärde bästa i landet, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M).

Det är statistikföretaget Infostat som tar fram rankingen på Tidningen Fokus uppdrag. I rankingen jämförs Sveriges kommuner inom nio områden som tillsammans ger en bred bild av hur levnadsförhållandena ser ut i olika delar av landet. Områdena är utbildning, hälsa, karriär, infrastruktur, trygghet, service, aktiviteter, privatekonomi och offentlig ekonomi. I topp ligger Umeå på 100 poäng, följt av Luleå och Karlstad.

Hela undersökningen finns på Tidningen Fokus webbplats Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan